csv Apeldoorn verliest in Wezep met 2-1

aug 22 2021, 22:38 Sport
ontwerp zonder titel 72
csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag in Wezep met 2-1 verloren van WHC. Dat is op basis van de tweede helft verdiend. Het is daarmee ook de eerste nederlaag onder het ‘bewind’ van Jan Kromkamp na twintig wedstrijden ongeslagen te zijn geweest.

csv Apeldoorn verliest bij WHC

In de eerste helft is Apeldoorn net even beter dan de Wezepenaren en komt na een dik half uur spelen verdiend op voorsprong. Een diepe bal bereikt de voluit sprintende Patrick Maneschijn en die heeft geen moeite doelman Dennis Fijn met een fraaie boog te passeren: 0-1.

Thee drinken

Na de rust zal het spelbeeld snel veranderen. WHC, met de gebroeders Sander en Joost Krijns in de basis en onder leiding van trainer Richard Karrenbelt, is bereid om alle aanwezige energie in de wedstrijd te stoppen en de grens van het toelaatbare op te zoeken. Scheidsrechter Brinkkemper kijkt er naar en ziet dat het goed is.

WHC fanatiek

Dat leidt al in de 47e minuut tot de aansluitingstreffer. Stef van Oene jaagt het speeltuig met gevoel en precisie in de bovenhoek: 1-1. Wanneer Jelle Post in de 63e minuut de bal van grote afstand binnenschiet is het gedaan met de Apeldoornse dadendrang. Kort daarvoor lijkt een een-weetje tussen de broers Krijns op een doelpunt uit te draaien maar een Apeldoornse schoen voorkomt dat maar ternauwernood. De paal, tot tweemaal toe, en Dean Bredewolt zorgen ervoor dat de schade niet verder oploopt. De Orderbosbewoners proberen er in de slotfase nog een offensief uit te persen, maar verder dan een goede mogelijkheid voor Lars Huber komen de Apeldoorners niet.

Nabeschouwing

csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: "Ik heb een goede eerste helft gezien, met bij vlagen goed voetbal en mooie aanvallen. Ook bij het doelpunt zag het er goed uit. In de tweede helft ging bij WHC de beuk erin en gingen we niet mee in de duels. We bleken niet in staat om ons onder de druk uit te spelen. Bovendien leek WHC fitter. Zij zijn al wat langer bezig en wij zijn deze week pas begonnen. Maar dat is amper een excuus. Verliezen is nooit leuk en ik heb er zelfs een hekel aan, maar een nederlaag kan ook nuttig zijn. Het verschaft je leermomenten."

Karakteristieken

WHC - csv Apeldoorn 2-1 (0-1)
Scoreverloop: 36. Patrick Maneschijn 0-1, 47. Stef van Oene 1-1, 63. Jelle Post 2-1