csv Apeldoorn start competitie met overwinning

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag in Barneveld tegen SDVB goede zaken gedaan.

csv beter

SDVB begint sterk en al in de eerste minuut moet Dean Bredewolt zich strekken om een doelpunt te voorkomen. Daarna wordt het een gelijkopgaande strijd met het meeste balbezit voor de Orderbosbewoners. Dean Bredewolt tikt in de negentiende minuut, met een uiterste krachtsinspanning, een kopbal over de lat. Het blijft een open strijd met een hoog tempo.

In de 25e minuut wordt een slordige terugspeelbal van Milan van Elten de blauw-witten fataal. Laurence van den Enk pikt het leer op en scoort de op dat monent amper verdiende voorsprong: 0-1. Na het doelpunt trekken de rood-gelen de wedstrijd naar zich toe.

Voortzetten

In het eerste kwartier van de tweede doorgang is het alleen maar csv Apeldoorn wat de klok slaat. De kansen en de mogelijkheden rijgen zich aaneen, maar gescoord wordt er niet. In de 68e minuut reageert Dean Bredewolt andermaal voortreffelijke op een inzet van SDVB-aanvoerder Rob Knul, maar de Apeldoorners blijven sterker.

Gedaan

In de 76e minuut valt de beslissing. De sterk spelende Delano Grootenhuis verovert de bal op het middenveld en bedient invaller Cali Daniel, die geen moeite heeft Ruben van de Streek te passeren: 0-2. Delano Grootenhuis: “Ja, het ging lekker vanmiddag. Toen ik de bal op het middenveld onder controle kreeg zag ik van uit mijn ooghoek Cali wegsprinten. Precies op tijd viel de bal voor zijn voeten. Hij maakte het perfect af.” Direct daarna krijgt Levi Tuasela nog een grote mogelijkheid. Van de Streek redt bekwaam. Het Barneveldse verzet is definitief gebroken. Het slotakkoord is opnieuw van grote schoonheid. Nathan Greven verovert de bal en passeert handig een verdediger. Hij ziet Laurence van den Enk vrij staan en met de uiterst nauwkeurige pass weet Van den Enk wel raad: 0-3.

Controle

Assistent-trainer Jan Michels: “We hebben de hele wedstrijd de controle gehad en op veel momenten gedomineerd. Ja, SDVB heeft ook kansen gehad, dat klopt wel, maar zeker op basis van de tweede helft hebben we meer dan verdiend gewonnen. Tegen het einde van de tweede helft wordt er gewisseld en komt er nieuwe energie in het elftal met als gevolg twee wonderschone doelpunten.”

Statistieken

Verslag: csvapeldoorn.nl | Lex Oosterman
Karakteristieken: csvapeldoorn.nl | Henk-Jan van Beek
Foto’s: wozopro.nl | Wout van Zoeren
Samenvatting: csv Apeldoorn TV | Henk-Jan van Beek

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen