csv Apeldoorn verslaat Hierden in matig duel

Waarschijnlijk zullen maar weinig mensen zich de wedstrijd tussen csv Apeldoorn en Hierden herinneren als een spectaculair en enerverende duel. Daarvoor gebeurde er, vooral in de eerste helft, domweg veel te weinig.

Net iets meer

De Orderbosbewoners wonnen het duel uiteindelijk verdiend met 2-0 omdat er net wat meer kansen en mogelijkheden werden gecreëerd dan de machteloze Hierdenaren. Apeldoorn kwam al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Lars Huber haalde op links de achterlijn en voorzag Nigel Michels van een bruikbare voorzet. Michels liet Hierden doelman Nick Grootkarzijn kansloos: 1-0. Daarna gebeurde er niet zoveel meer. Hierden wilde wel, maar was niet in staat Apeldoorn onder druk te zetten en de rood-gelen zelf grossierden in balverlies en slordigheden. Dat zag ook trainer Jan Kromkamp: “We waren veel te onrustig aan de bal en maakten verkeerde keuzes.” In de dertigste minuut ging Patrick Maneschijn alleen op Grootkarzijn af en leek te gaan scoren. De doelman wist erger te voorkomen.

Agressieve start

De amper driehonderd toeschouwers zagen CSV gelukkig agressief aan de tweede doorgang beginnen. Laurence van den Enk brak op rechts door en zag Lars Huber vrij staan. Zijn inzet ging maar net voor langs. De toon was gezet en er kwamen wat meer kansjes en mogelijkheden. De enige grote Hierdense kans viel in de 58e minuut te noteren. Isa Kiziler kopte een voorzet rakelings over het doel.

De nul

Apeldoorn kon verder vrij eenvoudig de nul houden. Kromkamp: “Ik ben wel blij met de nul. De laatste twee duels tegen Hierden verspeelden we in de slotfase een ruime voorsprong. Dat gebeurde nu gelukkig niet. Blij dus met de nul, we hebben in de oefenwedstrijden te vaak en te veel doelpunten tegen gekregen. Daar hebben we veel aandacht aan besteed en op getraind.”

De tweede

In de 63e minuut maakt Patrick Maneschijn aan alle onzekerheid een eind door het speeltuig met een zacht rolletje achter Grootkarzijn te schieten. Het doelpunt geeft csv Apeldoorn eindelijk wat rust, het spel wordt zichtbaar beter en de combinaties beginnen wat meer te lopen. Tot meer doelpunten leidt het allemaal niet.

Moeizaam

‘Man of the Match’ Hidde Eshuis: “Het ging wel erg moeizaam vandaag en soms veel te moeilijk. De bal moet snel rondgaan en dat gebeurde niet. Het was vooral in de eerste helft erg slordig. Verdedigend stond het wel goed. Ik ben nu gelukkig blessurevrij. De ontsteking in de knie is zo goed als voorbij. We hebben een grote sterke en jonge groep en de concurrentie is groot. De competitie is nog lang en we hebben iedereen nodig.”