csv Apeldoorn verslaat Nunspeet in boeiend voetbalgevecht

Foto: ©Still YouTube

Wanneer twee ploegen met aanvallende bedoelingen aan een wedstrijd beginnen ontstaat er bijna als vanzelf een boeiend voetbalgevecht.

csv en Nunspeet willen winnen

csv Apeldoorn en Nunspeet deden dat zaterdagmiddag op een zonovergoten sportpark. Voeg daar een handvol schitterende reddingen van zowel de Apeldoorn-doelman Bredewolt als zijn collega Niebeek uit Nunspeet, fraaie individuele acties, veel strijd, beleving en een uitstekende tactische ingreep van de technische staf van de Orderbosbewoners aan toe en de enerverende voetbalmiddag is verklaard.

Druk zetten

Nunspeet begint zoals gezegd verrassend aanvallend en zet Apeldoorn vanaf de aftrap onder druk. Dat leidt al in de twaalfde minuut tot een doelpunt. Een lage en strakke voorzet vanaf de linkerkant wordt door Vincent Huisman fraai achter Dean Bredewolt geschoten. Even zijn de rood-gelen van slag, maar wanneer Hidde Eshuis in de zeventiende minuut het middenveld oversteekt en Cali Daniel bedient, begint het spelbeeld te kantelen. De inzet van Daniel gaat uiteindelijk via de buitenkant van de paal naast. Wat volgt is een gelijk opgaande strijd. Lars Huber claimt een strafschop, maar krijgt een gele kaart voor een schwalbe en in de veertigste minuut verricht Dean Bredewolt zijn belangrijkste daad van deze middag. Met een prachtige reactie voorkomt hij, bij een één-tegen-één situatie, het tweede Nunspeetse doelpunt. De rust komt met een 1-0 voorsprong voor Nunspeet.

Verrassend

csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp past in de tweede helft een tweetal opmerkelijke veranderingen toe. “Voor de rust was ons middenveld te aanvallend. Dat komt ook door de blessures van Yorik Meijer en Delano Grootenhuis. Door Hidde Eshuis door te schuiven naar het middenveld en Nigel Michels wat meer vanaf datzelfde middenveld te laten opereren kregen we de wedstrijd weer onder controle.” De veranderingen pakken goed uit, want amper tien minuten na de rust staan de Orderbosbewoners op een 2-1 voorsprong. Beide keren is Laurence van den Enk de maker.

Op zoek naar gelijkmaker

Nunspeet geeft zich nog niet gewonnen en gaat op zoek naar de gelijkmaker. Het gevolg daarvan is weer dat er veel ruimte achter de laatste linie ontstaat. Nunspeet valt aan, maar Apeldoorn krijgt de kansen. Laurence van den Enk en Lars Huber krijgen opgelegde mogelijkheden om de score te verhogen. In die fase houdt doelman Jardi Niebeek Nunspeet in de wedstrijd. In de zeventigste minuut, wanneer Cali Daniel in het strafschopgebied onderuit wordt gelopen, valt het derde doelpunt. ‘Man of the Match’ Lars Huber laat Nunspeet-doelman Niebeek kansloos en de wedstrijd lijkt gespeeld.

Spannend in de extra tijd

In de negentigste minuut keert de spanning even terug op het Orderbos. Een handsbal in ‘de zestien’ is de aanleiding voor een strafschop. Marnix Tissingh schiet onberispelijk binnen: 3-2. In de 95e minuut wanneer Apeldoorn bij de cornervlag bezig is tijd te rekken, slaagt de sterk ingevallen Nathan Greven erin, met een handige actie, Nigel Michels te bereiken en het vierde Apeldoornse doelpunt is een feit. Het is meteen de laatste trap in dit boeiende voetbalgevecht.

Samenvatting csv Apeldoorn TV


Camera: Eric Spijker
Montage: Henk-Jan van Beek

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen