csv Apeldoorn loopt tegen eerste competitienederlaag aan

csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag de eerste nederlaag geleden van het nog prille seizoen en staat daardoor weer met beide benen op de grond.

Verdiend voor thuisploeg

Bij de doorgewinterde rood-gele supporters ging het na afloop over veel balbezit, een veel toelatende scheidsrechter, blessures en last but not least over een enthousiast vlaggende grensrechter (gelukkig hebben we de beelden nog). Maar toch, even voor vijven stond er gewoon een 1-0 overwinning voor DTS op het scorebord en dat was verdiend, alleen al omdat de Edenaren wel het doel wisten te vinden en de Apeldoorners niet.

Langzame start

De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang en het duurde ruim een kwartier voor de eerste mogelijkheid viel te noteren. DTS’er Ahmed Lak schoof het speeltuig maar net voor het Apeldoornse doel langs. In de 22e minuut vond een doelpunt van de Orderbosbewoners geen genade in de ogen van de grensrechter en dus ook niet in die van de referee. Afgekeurd dus.

Chaos voor de goal

Rond de dertigste minuut ontstond er een heuse scrimmage. De bal bleef, zo leek het, minuten lang hangen in het Apeldoornse strafschopgebied. Een doelpunt leverde het niet op. In de directe tegenaanval kreeg de onvermoeibare Nigel Michels een grote mogelijkheid na een voorzet van Noah Tuasela. Diezelfde Noah kreeg op slag van rust misschien wel de grootste kans van de wedstrijd. Hij verzuimde de bal, na een uitstekende actie van Laurence van den Enk, achter DTS-doelman Robin Franken te schieten. Rust 0-0.

Felle start

De tweede doorgang begon met een veel agressiever csv Apeldoorn. DTS werd teruggedrongen op eigen helft en de openingstreffer leek aanstaande. Het Apeldoornse offensief duurde een dik kwartier. Het leverde slechts een afgekeurd doelpunt op. Het speeltuig zou over de achterlijn zijn geweest. Omdat scheidsrechter Braaksma een liefhebber bleek te zijn van de voordeelregel werd het duel grimmiger en bij vlagen harder.

Tegengoal

In de 64e minuut viel het enige doelpunt. Oud csv’er Bram Holtman stond aan de basis. De ervaren verdediger ontdeed zich met een ‘slimmigheidje’ zoals trainer Jan Kromkamp het noemde, van Levi Tuasela. Zijn voorzet leek in eerste instantie een prooi voor de Apeldoorn defensie, maar via het hoofd van Remco Speelziek verdween het leer alsnog in de bovenhoek. DTS was tot dat moment nog nauwelijks gevaarlijk geweest.

Verder met aanval

De Orderbosbewoners hadden even nodig om de tegenslag te verwerken, maar zochten al snel de aanval. In de 79e minuut leek de gelijkmaker aanstaande. Een hard schot, na een schitterende aanval, met Fedde Timmer in een hoofdrol, eindigde net naast het doel. Met centrumverdediger Cedric Bultman in de spits werd het slotoffensief ingezet. Een gelijkmaker zat er niet meer in.

Trainer aan het woord

csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: “Ik moest Laurence wisselen omdat hij in de rust aangaf dat hij zich niet lekker voelde. Ook Nigel Michels moest er in de slotfase van af omdat hij last kreeg van zijn hamstring. Na de rust hebben we goed gevoetbald en dan moet de goal eigenlijk vallen en dan valt hij aan de andere kant door dat slimmigheidje van Holtman. Dat is wel het verschil, DTS een ervaren en al wat oudere ploeg en wij met al die jonkies.”