Opleiding Taijiquan voor Wesley en Frederik Jan

Foto: ©Shaolin Apeldoorn
Wesley Broekhuis en Frederik Jan Jüngen zijn toegelaten voor de opleiding Taijiquan. Deze toelatingsprocedure was georganiseerd door de Stichting Taijiquan Nederland STN.

Opleiding Taijiquan

Ze trainen al jaren Tai Chi in Apeldoorn. Het Tai Chi Chuan was vroeger een kunst en bewegingsleer voor zelfverdediging. Tegenwoordig wordt het Tai Chi meer voor de gezondheid en welzijn beoefend door zowel jong en oud. De STN is het overkoepelend orgaan voor Tai Chi in Nederland. De opleiding is deels van de STN en deels van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten FOG. De FOG is weer aangesloten bij het NOC NSF.

Geslaagde toelating

De toelating bestond uit theorie, eigenvaardigheid en lesgeven. Alle onderdelen moesten een voldoende niveau hebben. Naast Wesley en Frederik Jan is ook Cora Postma uit de regio Zwolle toegelaten, Cora is van Tai Chi School Shen. Het streven van de STN is om steeds meer gediplomeerde Tai Chi leraren op te leiden zodat de sport met professionele en kundige leraren voorwaarts kan gaan. Voor meer informatie kijk op: www.shaolin-vechtkunst.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen