csv Apeldoorn terug aan kop na zege op DOS Kampen

csv Apeldoorn heeft zaterdagmiddag een dikverdiende overwinning behaalt op DOS uit Kampen. 4-1. Gedurende het overgrote deel van dit eenzijdige duel waren de Orderbosbewoners de bovenliggende partij en was de uitslag slechts een zwakke afspiegeling van het krachtverschil.

Agressieve start, snelle goal

De Apeldoorners begonnen agressief en na vijf minuten lag de bal al achter DOS-doelman Kevin Dijkstra. Hij had geen passend antwoord op de kopbal van Cedric Bultman, die een corner van Fedde Timmer onberispelijk binnen kopte: 1-0. Apeldoorn trok de wedstrijd volledig naar zich toe. DOS kwam sporadisch over de middellijn en was daarbij in de 21e minuut dicht bij een doelpunt. Een strakke inzet van Allan Bakker dreigde in de bovenhoek te eindigen, maar Dean Bredewolt redde fraai.

Niet scoren

De rood-gelen waren heer en meester, maar verzuimden de voorsprong te vergroten. Het regende werkelijk corners, maar het doelpunt viel niet. De 1-0 voorspong bij de rust was slechts een zwakke afspiegeling van de verhoudingen en daarmee is direct een van de weinige kritische kanttekeningen te maken. Het krachtsverschil had in de stand tot uiting gebracht moeten worden.

Tweede helft door

Mocht DOS in de tweede doorgang aanvallende aspiraties hebben gehad, dan duurden die niet langer dan een minuut. Een fraaie actie aan de rechterkant van Lars Huber bracht Nathan Greven in stelling en Apeldoorn stond op 2-0. Amper vier minuten later bekroonde Patrick Maneschijn zijn sterke optreden met het derde Apeldoornse doelpunt en de wedstrijd was gelopen. Diezelfde Maneschijn  vond in de 61e min. nog een keer de paal aan het einde van een geplaatst schot.

Lukte niet

DOS wilde wel maar kon eigenlijk geen potten breken. Een opzichtig en enigszins ongelukkig foutje in de Apeldoornse defensie verschafte Robin Mulder de mogelijkheid om  te scoren: 3-1. Verder lieten de mannen van Jan Kromkamp het niet komen en met de werkelijk allerlaatste trap van deze eenzijdige strijd tekende andermaal Patrick Maneschijn voor de 4-1.

Interviews

‘Man of the Match’ Fedde Dibbink: “Ik heb een lastige voorbereiding gehad, ben ziek geweest en wat later ook nog geblesseerd, dus ik heb een deel van de voorbereiding gemist. Omdat er nu wat blessures zijn ben ik in de basis gekomen. Ik heb dus de kans gekregen en volgens mij heb ik die wel gegrepen. In de eerste helft hadden we het allang af moeten maken en in de tweede helft was het snel afgelopen en dat geeft dan wel rust achterin. Het blijft wel jammer van de tegengoal.”

csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp: “Afgelopen zondag heeft de nederlaag tegen DTS nog wel even in mijn hoofd gezeten, maar daarna heb ik het snel van me afgezet. Tegen DOS weet je op voorhand dat de ruimtes klein zullen zijn dus moet de tegenstander snel opgejaagd en vastgezet worden. Ze mogen niet in hun spel komen. Er moet veel druk op de bal zijn. Aan het slot van de wedstrijd zie je wat er gebeurd als dat allemaal wat minder wordt.”