Spectaculaire wedstrijd en winst van csv Apeldoorn in Wierden

Na dik een halfuur spelen stonden de Apeldoorners al op een (geflatteerde) 3-0 voorsprong en niets leek een simpele overwinning in de weg te staan.

Mooie 2e helft

In een knotsgekke en bloedstollend spannende tweede helft werd het twintig minuten voor het einde 3-3 en leek een nederlaag aanstaande. Laurence van den Enk besliste kort voor het eindsignaal gelukkig anders en de drie punten konden alsnog mee naar Apeldoorn en dat was zeker niet onverdiend.

Aanvallend en slordig

De Orderbosbewoners begonnen zoals altijd aanvallend, maar waren vooral in het begin slordig aan de bal, zoals dat zo mooi heet. In de veertiende minuut brak Noah Tuasela op rechts door en bediende met een lage voorzet Patrick Maneschijn. Tegen zijn harde en lage schot was Zwaluwen doelman Julian Bakker voltrekt kansloos. In de dertigste minuut benutte Lars Huber een strafschop en weer zeven minuten later bereikte en prima voortzet van Patrick Maneschijn Lars Huber, die de wedstrijd, zo leek het op dat moment althans, definitief besliste: 0-3. Net voor het rustsignaal van scheidsrechter Spoler verschafte Yessin Maskoul, met een droge knal, SVZW hoop dat er in de tweede doorgang misschien nog wat mogelijk was: 1-3.

Agressieve start

csv Apeldoorn kwam agressief uit de kleedkamer en had al direct een tweetal goede mogelijkheden om de strijd definitief te beslissen. Maneschijn en Huber vonden echter SVZW-doelman Julian Bakker op hun weg. In de vijftigste minuut kregen ook de Wierdenaren een strafschop. Robin de Jong scoorde eenvoudig en de spanning was weer helemaal terug. In de daaropvolgende aanval had Dean Bredewolt de hulp van de paal nodig om de gelijkmaker te voorkomen.

Harder

Het spel werd harder en onvriendelijker en er vielen een aantal gele kaarten. SVZW bleef met grote inzet op zoek naar de gelijkmaker, die kwam er ook. Uit een onoverzichtelijke situatie was het Bas ter Hogt die de 3-3 op het scorebord knalde. Verder lieten de mannen van Jan Kromkamp het niet komen. In de hectische en spannende slotfase, waarin csv Apeldoorn de aanval bleef zoeken en niet tevreden was met een punt, besliste Laurence van de Enk met een fraai uitgespeelde treffer de wedstrijd: 3-4.

Kijk op de match

Lars Huber: “Het was vooral in de tweede helft erg spannend, onnodig spannend. We hadden ze niet terug mogen laten komen. In de tweede helft komen ze met die lange ballen en dan zijn we niet scherp genoeg. De tegendoelpunten vielen als het ware uit het niets. Je kunt het geen echte uitgespeelde voetbalgoals noemen. Waar ik echt van heb genoten was de enorme blijdschap, van letterlijk iedereen, bij het vierde doelpunt.”

Assistent-trainer Jan Michels: “Als je zulke wedstrijden als vandaag toch nog weet te winnen dan weet je zeker dat je mee kunt doen om het kampioenschap. We zijn met deze jonge selectie meegegaan in de strijd en speelden vooral in de tweede helft als een team, mentaal sterk. We worden steeds volwassener en dit hebben we nodig om als ploeg te groeien. Als je de vreugde ziet bij het vierde doelpunt, dan weet je dat het goed zit.”