csv Apeldoorn grijpt naast eerste periodetitel

csv Apeldoorn is er zaterdagmiddag niet in geslaagd de eerste periodetitel te veroveren. Tot de 52e minuut leek, bij een 1-1 gelijke stand, alles nog mogelijk, maar een tweede gele en dus rode kaart voor Fedde Dibbink gooide roet in het eten. Het beeld van de wedstrijd kantelde, Apeldoorn hield nog tot de 65e minuut stand. Gloria Papela bracht toen DZC ’68 met een fraai hakje aan de leiding. De Apeldoorners kwamen deze mentale tik niet meer te boven.

Afgekeurde goal

DZC begon voortvarend aan het duel. De koploper liet Apeldoorn niet in het spel komen en zocht de aanval. Toch was het Apeldoorn dat het eerste doelpunt liet aantekenen, maar de treffer van Laurence van den Enk vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter wegens buitenspel. DZC bleef sterker, maar vond in Apeldoorn doelman Dean Bredewolt een grote ‘sta-in-de-weg’.

Leiding

In de 21e minuut kwam DZC aan de leiding. De Apeldoornse verdediging kreeg de bal maar niet weggewerkt, dat verschafte Rick Vlutters uiteindelijke de mogelijkheid het speeltuig met een harde lage schuiver achter Bredewolt te krijgen. Vijf minuten later werd ook een Doetinchems doelpunt afgekeurd. De Orderbosbewoners knokten zich langzaam maar zeker terug in de wedstrijd en tegen het einde van de eerste doorgang waren de mannen van Jan Kromkamp de bovenliggende partij en kreeg DZC-doelman Mike Thus alle gelegenheid zijn kwaliteiten te tonen.

Beter spel

csv Apeldoorn trok in de tweede helft de wedstrijd direct naar zich toe en binnen enkele minuten was de stand gelijk. Yorik Meijer was de gelukkige maker. Apeldoorn hield de controle en niets leek erop dat het fout zou gaan. Toen kwam die vermaledijde 52e minuut en kantelde zoals gemeld de wedstrijd. Dean Bredewolt over dat moment: “Zonde van die kaart, want ik had echt het gevoel dat we ze te pakken hadden en dat het ‘erop en erover’ zou worden.”

Weinig in te brengen

De uitploeg pruttelde nog wel tegen en had via Patrick Maneschijn in de 56e minuut zomaar een grote kans om alsnog aan de leiding te komen. Mike Thus ranselde zijn schot bekwaam uit het doel. Het zou het laatste wapenfeit van deze voor Apeldoorn teleurstellende middag blijken. DZC ’68 scoorde via Gloria Papela nog twee maal en pakte verdiend de eerste periodetitel.

Teleurgesteld

csv Apeldoorn-trainer Jan Kromkamp was na afloop zwaar teleurgesteld: “We hebben ons zelf tekort gedaan en niet laten zien wat we kunnen. We waren goed voorbereid en wisten dat DZC er stevig in zou gaan en gevaarlijk kon zijn bij hoekschoppen. Toen we met tien man kwamen te staan hadden we via Patrick nog wel de mogelijkheid om te scoren. Ik heb nog wel getwijfeld om een aanvaller voor een verdediger te wisselen maar dat is er uiteindelijk niet van gekomen. Ondanks de nederlaag heb ik toch nog wel goede dingen gezien, vooral in het laatste kwartier van de eerste helft en het begin van de tweede zag het er goed uit.”

Zonde

Aanvoerder Dean Bredewolt: “Doodzonde natuurlijk. We hebben er alles aan gedaan en waren goed voorbereid. DZC heeft net even wat meer ervaring dan wij. We moeten de draad maar snel weer oppakken en dinsdagavond thuis van SVI winnen, dan is de achterstand op koploper DZC nog maar een puntje.”

Bijzonderheid

De wedstrijd werd door de coronamaatregelen zonder publiek gespeeld. Het mediateam van csv Apeldoorn verzorgde met een uitstekende beeld- en geluidsregistratie, compleet met meerdere camera’s en live wedstrijdcommentaar, voor een zeer geslaagde uitzending.