Dutch Open 2022 Kungfu en Wushu: The He Yong Gan Cup in Apeldoorn

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Op zaterdag 2 juli 2022 wordt er in Apeldoorn (Nederland) het sport toernooi: “The He Yong Gan Cup” gehouden.

Dutch Open 2022 Kungfu

Onder erkenning van de Federatie Oosterse Gevechtskunsten de FOG en de Stichting Taijiquan Nederland STN. Ook zijn er wat IWUF (International Wushu Federation) scheidsrechters. In samenwerking met Shaolin Kungfu Apeldoorn He Yong Gan Martial Arts is het toernooi opgezet. Naast Traditionele stijlen is er ook moderne Wushu door atleten van verschillende scholen.

Chinese Vechtsport

Chinese vechtsport kent een lange geschiedenis en is ontstaan in verschillende plaatsen en tempels in China. Het Wushu ( krijgskunst ) of Kungfu ( tijd en energie ) is breed en heeft gewapende en ongewapende technieken met en zonder partner. Ook is het Chinees Kikcboksen onder de naam Sanda, Sanshou een onderdeel van deze bijzondere Chinese krijgkunst. Er is zowel een Jeugd als volwassenen toernooi dus de competitie zal groot zijn.

Verschillende onderdelen

Beoefenaren van de Chinese vechtkunst / vechtsport nemen het op deze dag op binnen de volgende onderdelen: Vorm met en zonder wapens ( zowel Kungfu als Tai Chi ), Sanda (Sparren), Push Hands. Dit toernooi is uniek voor Apeldoorn en is natuurlijk ook open voor publiek. De krachtige Kungfu, Acrobatische Wushu, het interne Tai Chi, Push Hands en de Sanda gevechten zijn werkelijk een lust voor het oog.

Meer info

Wilt u dit toernooi sponsoren, meer informatie of reageren? Of bent u een oud beoefenaar van Chinese krijgskunst, kungfu, wushu of sanda doe dan ook mee. Er zijn ook poules met een laag instapniveau. Contact? Doe dit dan uitsluitend via mailadres: [email protected] of via de telefoon bij promotor Frederik Jan Jüngen op: +31 6 82081960.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen