Ontmoeten en verbinding is waar het om gaat bij Zuid Doet Samen

Foto: Zuid Doet Samen

Ingezonden — 2021… helaas weer een jaar waarin wij in de ban zijn van corona.

Ontmoeten en verbinding is waar het om gaat bij Zuid Doet Samen. Wij konden en mochten gelukkig wel open blijven maar we waren ook heel erg gebonden met wat we wel en niet konden doen.

De buurtassistenten konden niet meer zomaar aanbellen en kijken achter de voordeur of het wel echt goed ging met onze buurtbewoners. Uiteindelijk mochten er tuinbezoeken plaatsvinden maar ook daarin was het anders werken dan voorheen. De buurtbewoners bleven gelukkig wel in beeld maar het persoonlijk contact werd helaas steeds meer telefonisch contact.

In Ons Honk merkten wij ook het verschil. In Ons Honk zijn wij er juist voor een open deur beleid, waarin iedereen welkom is en iedereen binnen kan lopen als ze daar behoefte aan hebben. In 2021 kon niemand zomaar meer binnenlopen en moest alles op afspraak gaan. Voor de corona zaten er bij ons 30 buurtbewoners binnen en nu konden wij nog maar 12 buurtbewoners binnenlaten omdat wij de anderhalve meter anders niet konden garanderen. Hierdoor moesten wij ook keuzes maken, terwijl wij het liefst iedereen gewoon wilde binnenlaten! Vooral omdat wij voor samenhorigheid, tegen eenzaamheid en verbinden staan!

Onze activiteiten waren in 2021 erg wisselend. Eerst konden er geen activiteiten meer doorgaan en hebben we geprobeerd of we activiteiten op een andere manier door konden laten gaan door bijvoorbeeld een online bingo te geven. Toen de covid maatregelen weer iets werden versoepeld, zijn we onze activiteiten in ons Honk weer voorzichtig gaan uitbreiden maar kon niet iedereen komen omdat de aanmeldlijst snel vol was. Eventjes mocht er wat meer en konden we weer barbecueën en kleine feestjes geven, helaas was dat weer snel voorbij. We gingen weer terug naar bijna af…… anderhalve meter, mondkapjes plicht, maximaal aantal bezoekers. Gelukkig bleven wij elke dag voor 35 bewoners koken en hebben we geprobeerd iedereen tevreden te houden door de buurtbewoners eerlijk te verdelen over de beschikbare plaatsen in Ons Honk. Als het niet mogelijk was om in Ons Honk te eten, dan brachten wij het eten gewoon bij hen thuis.

Onze stagiaires mochten van januari tot augustus 2021 niet naar de buurtbewoners toe. Wel hebben er een aantal stagiaires stage gelopen in Ons Honk. Gelukkig konden de stagiaires in september weer naar de bewoners toe en dat vonden onze buurtbewoners wel heel erg fijn.

Er stonden weer leuke activiteiten gepland maar helaas moeten we vanaf 18 december weer in gedeeltelijke lockdown vanwege de nieuwe corona maatregelen. Voorlopig zijn de middag activiteiten stopgezet en zijn wij alleen nog open van 9:00 tot 13:30 uur.

Ondanks dat er beperkingen waren, hebben wij er in 2021 ook weer het beste van geprobeerd te maken voor onze buurtbewoners, leden en bezoekers. Het coronavirus kunnen wij helaas niet stoppen maar het eenzaamheidvirus proberen wij (met alle middelen, die wij in onze macht hebben) te verminderen.

Namens het hele team van Zuid Doet Samen bedankt voor 2021 en op naar een positief, mooi & gezond 2022!

Mocht u ons nodig hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen op telefoonnummer 055-3125076 of via [email protected]! Wij zijn er voor u!

Wij wensen u allemaal fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond en liefdevol 2022 toe!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen