Met de allerbeste wensen voor het jaar 2022

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Een heel nieuw jaar ligt voor ons.

Column juffrouw Raadgever

“Als ik dit zo bedenk wordt het spannend. Heel veel vragen spinnen een web in mijn hoofd. Zoals, hoelang zijn we nog aan handen en voeten gebonden aan dat vervelende virus die als een kameleon elke keer maar weer een andere kleur aanneemt en wel of niet gevaarlijker blijkt. Kunnen we beginnen met vakantieplannen te maken. Is er ruimte om dit jaar wél onze feesten te vieren. Gaan we het op korte termijn meemaken om elkaar in club of verenigingsverband weer te ontmoeten. In mijn hoofd is het onrustig. Alle informatie, voor of tegen, geven een gevoel van: Waar doe ik goed aan en wie geeft de echte informatie. Overal zit een ‘maar’ aan. En nu zo in de eerste week van januari 2022 zou ik zo graag goed willen starten.” Nee ze heeft geen goede voornemens. “Ik heb genoeg aan mezelf” was haar antwoord toen ik het haar vroeg.

Het is buiten ronduit gezegd dramatisch. Zo donker en nat dat we binnen de schemerlampen maar aan hebben gelaten. En zoals nu wel blijkt heeft het weer duidelijk invloed op het humeur van mijn gezelschap. Maar één ding wat ik niet wil is, mee ten onder gaan in haar depressieve bui. “Het is vandaag ‘Slagroom dag, weet je dat?’, begin ik om haar af te leiden, geen idee wat het betekent maar daar kunnen we gauw genoeg achter komen. Voor ons op de tafel ligt mijn laptop en samen gaan we op zoek. Zijn wij nu zo dom dat we dat niet weten of is het een nieuw iets. Je weet maar nooit. Er wordt wat verzonnen in de wereld. Vaak om economische redenen. Een kaartje of een bloemetje of een lekkernij om te laten weten dat eraan gedacht is. Een beetje aandacht voor zo’n speciale dag levert algauw geld in het laatje van een ondernemer En je gelooft het niet. Daar staat het op een zogenaamde inhaakkalender. De kalender om alle speciale dagen te ontdekken. Inhakers op sociaal medium worden ze wel genoemd. En zie woensdag 5 januari Slagroom dag. De dag om een heerlijke taart te bakken. Of een extra toefje slagroom op de koffie of het toetje.  We kijken elkaar verbaasd aan. Nooit van gehoord. Nieuwsgierig geworden kijken we verder. En jawel hoor januari heeft nog meer speciale dagen. Hou u vast de afgelopen week begon het op zaterdag 1 januari met Nieuwjaarsdag en Bloody Mary Day. En deze week mochten we ons ook verheugen op een paar speciale dagen: Op zondag 2 januari Science Fiction Dag en Dag van je Ex

Op dinsdag 4 januari was het Spaghetti Dag, Wereld Braille dag en Wereld Hypnose dag

Op donderdag 6 januari Driekoningen en is die dag ook genomineerd als Cuddle Up Dag en aardbeien dag. De dag om eens de aardbeienplant te ontdekken of het bakken van een aardbeientaart.

Zaterdag 8 januari is het Bubbelbad Dag.

Samen bekijken we de vele bedachte thema’s en komen tot de conclusie dat er genoeg tussen zit om je humeur een beetje op te peppen. En daar waren we eigenlijk best wel aan toe. Dus kijken we alvast vooruit wat we volgende week kunnen verwachten. En ja hoor weer een rijtje dagen om over na te denken. We vinden voor dinsdag 11 januari de Dankjewel dag en bureau op ruim dag.

Op donderdag 13 januari is het de Internationale Amber Alert dag en Badeend dag.

Op vrijdag 14 januari is het kleed je huisdier aan dag. Dat wordt een klusje. Arme beestjes. Ik zie haar denken en dan vertelt ze me, dat toen ze nog jong was geprobeerd heeft een vogeltje, uit de volière van haar vader, een soort omslagdoekje te geven. Met een stukje leukoplast had ze het vastgezet op zijn borstje. Het arme beestje had zich suf gepiept. Gelukkig kwam haar vader erover toe en had het arme beestje teruggebracht waar ze hoorde. Ze had een fikse uitbrander gehad. Vogels daar speel je niet mee. Die zijn voor de sier en daar mag je niet aankomen. Alleen kijken. Of ze dat wel goed begrepen had. En als vader dat zei; probeer het dan niet nog een keer te doen. Ze had het begrepen. Wel jammer want hun hond liet zich echt niet aankleden. O, ja hij had wel zo nu en dan een broek aan. Een jongensbroek met de staart door het gulpgaatje getrokken. Moeder had haar vertelt dat het zo nu en dan nodig was. Ze wilde de vloerkleden schoon houden. Ze lacht, nu weet ze wel waarom dat nodig was. Uiteindelijk wordt het toch nog een gezellige middag. Misschien is het wel een goed idee om die speciale dagen elke week een beetje in de gaten te houden. Wie weet welke bruikbare thema’s er in de loop van het jaar voorbij komen.

 

Met vriendelijke groet juffrouw Raadgever

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen