Waar vind ik een betrouwbare slotenmaker?

Foto: SecureLocks Genk

De laatste jaren gaan er heel wat wild-west verhalen over onbetrouwbare slotenmakers. We horen regelmatig dat deur en raambeveiliging veel duurder is dan vooraf werd verteld. Maar ook dat de spoed dienst torenhoge voorrijkosten rekent die niet vooraf waren besproken. Daarnaast komt het vaak voor dat de deurslot beveiliging ronduit slecht geïnstalleerd is en niet netjes is afgewerkt. Dit allemaal wordt meestal gedaan door niet erkende slotenmakers.

Wij van SecureLocks Genk willen hier meteen afstand van nemen. Het is een schande dat deze bedrijven nog steeds hun gang kunnen gaan. Wij, en alle andere slotenmakers van SecureLocks.be in onder andere Beringen, Bilzen, Genk, Hasselt, Heusden-Zolder, Lanaken, Lommel, Maasmechelen, Sint-Truiden, Tongeren staan voor service en kwaliteit. Zonder tevreden klanten kunnen wij niet voortbestaan.

Dat gezegd hebbende willen wij jullie graag helpen bij het vinden van een betrouwbare sleutelmaker bij jullie in de buurt. Om het bedrijf te vinden dat zorgt voor een goede service en kwaliteit voor de juiste prijs is het belangrijk om te weten wat je moet vermijden. Hieronder zullen we uitleggen wat de kenmerken zijn van een malafide slotenmaker: Zo kunnen jullie die ondernemingen vermijden en word jullie werk goed uitgevoerd.

Malafide slotenmakers zijn bedrijven die:

 • Onduidelijk zijn over prijzen
 • Rondrijden in een busje zonder logo
 • Niet goed afwerken en rommel achterlaten
 • Een gebrekkige klantenservice hebben
 • Vooraf om geld vragen
 • Slecht bereikbaar zijn
 • Geen bedrijfskleding aan hebben

Onduidelijkheid over prijzen

Een van de meest duidelijke kenmerken van een onbetrouwbaar bedrijf zijn bedrijven die onduidelijk zijn over prijzen en expres vaag blijven. Het gebeurt regelmatig dat deze bedrijven geen duidelijkheid verschaffen en uiteindelijk een hoger bedrag aanrekenen dan u gedacht had. Er wordt bijvoorbeeld extra materiaal, uren, of belasting in rekening gebracht. Als u dit meemaakt kunt u dit vaak ook op geen enkele manier reclameren omdat de afspraken niet duidelijk op papier stonden.

Rondrijden in een busje zonder logo

Het klinkt misschien als een klein detail, mensen die zonder logo rondrijden. Maar het zegt wel iets over de werkwijze van een onderneming. Als alles op orde is en een bedrijf hart voor de zaak heeft zullen ze namelijk ook trots zijn op hun naam en logo en dit willen tonen. Als je echt een expert ben in sloten vervangen, inbraak beveiliging, of de voordeur repareren dan wil je dit ook laten zien.

Slechte afwerking en rommel

Bij het aannemen van een klus, of dit nu voor de spoed dienst, deur en raambeveiliging of iets anders is, moeten techniekers ook zorgen voor goede afwerking. Als uw sleutelmaker in de buurt bij u langs komt en een grote ravage achterlaat, met vieze voeten door het huis loopt of de klus niet netjes afwerkt is dit heel vervelend. Bovendien is het ook weer een teken dat het bedrijf het werk en u als klant niet serieus neemt.

Een gebrekkige klantenservice

Ook dit is weer een belangrijk onderdeel. Sommige bedrijven zijn niet of nauwelijks te bereiken en als je de klantenservice eenmaal te pakken krijgt, staan ze u niet netjes of juist te woord. Als bedrijven niet goed bereikbaar zijn is dat geen teken dat ze druk zijn, het is een teken van een gebrek aan professionaliteit en mogelijk hebben ze dingen te verbergen.

Vooraf om geld vragen

Dit is een absolute no-no in de slotenmakers wereld. Uw SecureLocks slotenmaker Genk, Slotenmaker Lokeren en die in Beringen, Bilzen, Hasselt, Heusden-Zolder, Lanaken, Lommel, Maasmechelen, Sint-Truiden en Tongeren zullen hier zeker nooit om vragen. U bent iemand pas wat verschuldigd als de klus geklaard is en niet ervoor.

Slecht bereikbaar zijn

We hebben het er hiervoor al een beetje over gehad, maar als een bedrijf slecht bereikbaar is dan betekend dit dat ze onprofessioneel zijn. Als klant wil u soms contact met een bedrijf, zowel voor als na de afspraak. Helaas maken sommige organisaties het onmogelijk om ze makkelijk te benaderen waardoor u als klant in het ongewis blijft. Doe geen zaken met een bedrijf dat nauwelijks bereikbaar is. Een goede organisatie zal u niet alleen helpen om een afspraak te maken voor uw deurslot beveiliging, voordeur repareren, of slot vervangen. Maar zal ook inbraakpreventietips geven, en informatie over inbraakbeveiliging.

Geen bedrijfskleding

Ook dit heeft te maken met het beeld wat een bedrijf uitstraalt. Het oogt niet professioneel als monteurs aan de deur komen in kleding die niet laat zien voor wie ze werken. Het heeft weer te maken met een stukje trots op het bedrijf en de uitstraling naar anderen.

Een betrouwbare slotenmaker, waar vind ik die?

We hebben het net uitgebreid gehad over het herkennen van onbetrouwbare bedrijven, maar hoe vind je nu wel erkende slotenmakers of een sleutelmaker in de buurt. Er zijn een aantal manieren, maar de volgende twee zijn het belangrijkste en meest betrouwbaar

 1. Via vrienden
 2. Via review-websites
 3. Door de website goed te bestuderen en duidelijke afspraken te maken

Als je eenmaal een slotenmaker hebt gevonden is het goed om eerst te kijken of ze voldoen aan de volgende punten:

 • Ze zijn goed bereikbaar
 • Ze zijn duidelijk over de prijzen
 • Ze hebben een professionele uitstraling met goede website, logo’s etc.

Wat zijn de kosten van een slotenmaker?

Niet geheel onbelangrijk is wat de kosten zijn voor sloten vervangen, inbraakbeveiliging of deur en raambeveiliging. Het is echter niet mogelijk om hier een lijstje van te maken omdat uw slotenmaker Limburg, slotenmaker Genk, slotenmaker Lokeren en de andere slotenmakers van securelocks.be altijd maatwerk leveren.

Het belangrijkste is dat u vooraf de prijs afspreekt inclusief belastingen, voorrijkosten en eventuele extra kosten. Als u dit vooraf laat vastleggen komt u naderhand niet voor verrassingen te staan. We raden aan om dit altijd op papier te zetten om problemen achteraf te voorkomen.

Tot slot

We willen u bedanken voor het lezen van dit artikel en hopen dat deze informatie u zal helpen om de juiste slotenmaker te vinden voor uw klus. Een ding wat zeker is is dat SecureLocks altijd voor u klaar staat, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Voor spoedgevallen zijn we in heel Vlaanderen vaak in een half uur ter plaatse. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor uw complete inbraakbeveiliging, van moderne sloten met ASSA ABLOY certificaat tot beveiligingscamera’s. Neem vrijblijvend contact op en hoor meer over onze kortingen, snelle service en garantie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen