112

Aanhouding dronken bestuurder na botsing met boom

Een 47-jarige man uit Velp is vrijdagavond 4 november door de politie aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man werd enige tijd achtervolgd door de politie en botste uiteindelijk tegen een boom.

Gasten onder invloed van alcholol rijden weg in auto

De politie werd rond 19.30 uur gebeld door het personeel van een horecagelegenheid in Beekbergen, die probeerden te beletten dat een drietal gasten wegreden in hun auto omdat zij allen onder invloed waren. Toen de politie arriveerde reed de betreffende auto net het terrein af. De bestuurder verhoogde hierop direct zijn snelheid en ging er vandoor, zonder verlichting maar alleen met de knipperende alarmlichten aan.

Botsing met boom loopt goed af

De politie zette de achtervolging in en zette naast het stopteken ook sirene en zwaailampen aan om de bestuurder tot stoppen te manen. Dit negeerde hij en de man reed met een snelheid van ruim boven de 100 km p/u weg. Net voorbij de kruising Immenbergweg / Witte Kruisweg reed de man in een flauwe bocht rechtdoor, door een afrastering, het bos in. De auto kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De inzittenden hadden wel geluk want konden ongedeerd uitstappen. De bestuurder werd meteen aangehouden en blies op het politiebureau 905 ug/l. Ruim vier keer meer dan maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen