112

Uw hulp en tips gevraagd over woningoverval Pythagorasstraat.

Foto: politie

Twee onbekenden overvielen op woensdagavond 15 juni de bewoner van een flat aan de Pythagorasstraat in Apeldoorn. De bewoner raakte daarbij gewond. Dezelfde avond zijn er wel twee verdachten aangehouden maar de politie heeft op een aantal belangrijke vragen nog geen antwoord. Zij hoopt die alsnog te krijgen van getuigen of buurtbewoners. Ook kan, met de huidige informatie, nog niet worden uitgesloten dat de overvallers hulp gehad hebben van iemand.

Woningoverval Pythagorasstraat

De overval vond rond 18.30 uur plaats. Het slachtoffer, een 43-jarige man, was samen met zijn vrouw en kind thuis toen de overvallers aanbelden. Vlak nadat de deur werd open gedaan werd de bewoner een aantal keer gestoken door zijn belagers. Het kind werd apart gezet in een kamer, de overvallers eisten geld, en gingen er vrij snel ook weer vandoor toen er geld afgegeven was.

Na de melding over de overval kwam de politie direct ter plaatse en ook zijn er meteen politieagenten in de omgeving gaan zoeken naar de overvallers. Rond 18.50 uur heeft de politie op de Aristotelesstraat twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van de overval. Zij hadden goederen uit de woning bij zich. Bleek te gaan om een 22-jarige man uit Arnhem en een 28-jarige man zonder vaste woonplaats.

De 43-jarige man is na de overval naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling, voor zijn gezin is Slachtofferhulp ingeschakeld.

Vragen

Voor het onderzoek is het van groot belang om meer zicht te krijgen op de vluchtroute van de daders.

Bekend is dat ze vanuit de flat lopend richting de Laan van Zevenhuizen en het Mheenpark zijn gevlucht. Later zijn de verdachten fietsend op één fiets – een witte damesfiets – gezien op de kruising Anklaarseweg / Aristotelesstraat. En kort daarna zijn ze aangehouden op de Aristotelesstraat, ter hoogte van het Atrium.

Het overvallenteam is dringend op zoek naar mensen die de mannen tussen die twee locaties gezien hebben. Of wellicht kan vertellen hoe zij aan de fiets gekomen zijn? Misschien was de fiets klaar gezet ergens? Of gaat het om een gestolen fiets, maar heeft de eigenaar nog geen aangifte gedaan? Of misschien hebben de verdachten hulp gehad van iemand?

Alle informatie is welkom en kan doorgegeven worden aan het overvallenteam van de politie via het tipformulier op deze pagina, of via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook, via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

Reacties