112

Bouwmarkt Karwei compleet verwoest door hevige brand

Foto: 112 Persfotografie/Flickr CC0

Een felle uitslaande brand, die waarschijnlijk startte op de houtafdeling, heeft de bouwmarkt Karwei in as gelegd.

Bouwmarkt afgebrand

Medewerkers en klanten werden in allerijl geƫvacueerd toen de brand werd geconstateerd. Ook de hulpdiensten werden direct gealarmeerd. Uit Apeldoorn, Vaassen en Ede kwamen brandweerwagens aanrijden om de bluswerkzaamheden te verrichten. Helaas mochten deze handelingen niet baten. Na tientallen minuten blussen, kan de brandweer het pand niet meer redden.

Rookontwikkeling

De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland laat een NL-Alert eruit gaan vanwege de sterke rookontwikkeling en de regelmatig draaiende wind. Er wordt ook onderzoek verricht naar de schadelijkheid van de rook. Vanwege de mogelijk lage duur van het nablussen, adviseert VNOG om deze maatregel zeker tot 24 uur aan te houden.

Ontstaan

Hoe de brand heeft ontstaan, is nog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat in de grote hal geen sprinklerinstallatie aanwezig was. Ook zijn er in bedrijven zoals Karwei amper scheidingswanden om een brand te kunnen beperken of isoleren. Hierdoor zijn dit soort branden vaak erg heftig en slecht te bestrijden door de brandweer.