112

Droogte mogelijk oorzaak voor vier natuurbranden van afgelopen nacht

Foto: Luciano de Graaf/Fotografie

De brandweer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier keer moeten uitrukken vanwege branden in natuurgebied de Veluwe.

Droogte

Doordat de meldingen van brand in een natuurgebied met de hoogste prioriteit worden behandeld, konden ze steeds snel worden bedwongen. De oorzaak is onbekend, maar een woordvoerder van de Veiligheidsregio sluit niet uit dat ze zijn veroorzaakt door aanhoudende droogte.

4 keer

Ongeveer een uur na middernacht brak in een bos ter hoogte van het Herenhul in Apeldoorn brand uit. Een stuk van ongeveer 100 vierkante meter ging in rook op. Rond 2.00 uur was er een heidebrand in bij Hoenderloo. Om 04.00 uur vatte bij Radio Kootwijk zo’n 2 hectare heidegebied vlam, een half uur later ging in Uddel een stuk heide van 100 bij 100 meter in de brand. In alle gevallen kon het vuur door de brandweer snel worden geblust.

Afgelopen zondag waarschuwde de brandweer dat het risico op natuurbranden als gevolg van de aanhoudende droogte is toegenomen. “Het voorjaar is sowieso een risicovolle periode. De sappen stromen dan nog niet door de heide die daardoor vaak erg droog is. Een windje is dan al voldoende om brand te veroorzaken”, aldus de woordvoerder. Eerder op de dag waren er ook al 2 natuurbrandjes gemeld.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.