112

Heidebrand tussen Hoog Soeren en Uddel kost flink stuk grond

Een stuk heide van ongeveer 100 bij 100 meter is zondagochtend ik vlammen op gegaan langs de Aardhuisweg tussen Hoog Soeren en Uddel. De heidebrand is mogelijk aangestoken.

Heidebrand

De brand werd tegen 06.00 uur gemeld bij de brandweer. Deze rukte met meerdere wagens uit en schade vervolgens op zodat er nog meer blusvoertuigen ter plaatse kwamen. Bij aankomst stond er al een behoorlijk stuk heide in brand. De brandweer wist verdere uitbreiding te voorkomen door snel op te treden.

Mogelijk brandstichting

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en sluit brandstichting dan ook zeker niet uit. Ook niet gezien er vorig jaar op de zelfde plek ook al een heide brand woedde. De Aardhuisweg is volledig afgesloten om de brandweerwagens de ruimte te geven. De zijn zo’n 8 a 9 brandweerwagens ter plaatse om de brand te bestrijden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.