112

Uitslaande brand zet bovenverdieping en zolder in lichterlaaie

Bij een uitslaande brand aan de Deventerstraat in Apeldoorn zijn twee mannen uit een brandende woning gesprongen. Zij raakten hierbij lichtgewond.

Bovenverdieping en zolder

De brand werd rond 16.10 uur gemeld bij de brandweer. Al snel bleek dat er sprake was van een behoorlijke brand en schaalde de brandweer op naar het sein “middelbrand” meerdere brandweerwagens rukte uit en kwamen met spoed ter plaatse. In totaal werden 6 eenheden opgeroepen. Bij aankomst stond de gehele bovenverdieping en zolder al volledig in brand. Uit de ramen en het dak sloegen de vlammen meters hoog. Veel zwarte rook trok richting het centrum van Apeldoorn.

Gebied afgezet

De uitslaande brand trok veel bekijks van voorbijgangers, zij werden op geruime afstand gehouden door de politie. De politie sloot een groot gebied af waaronder de gehele Deventerstraat.

Gewonden

Twee personen die de uitslaande brand ontvluchte door uit de woning te springen, belandde op een geparkeerde auto waarna er een behoorlijke barst in de voorruit ontstond. Vijf personen zijn door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis.

Mogelijk brandstichting

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand en houdt rekening met brandstichting. Mede door verklaringen van getuigen. Ook heeft de politie iets verderop iets aangetroffen en in een bewijsmateriaal zak gestopt. De technische recherche is ter plaatse voor onderzoek. Dit zal nog geruime tijd duren.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.