112

Politie: Nieuwe vorm van fraude via SMS door FluBot-software!

Foto: ©Maximaal Sales

De kans dat je telefoon wordt overgenomen als je op de toegezonden volg-link klikt is erg groot.

Politie waarschuwt voor smsjes

Er circuleren varianten van verschillende pakketdiensten. De ontvanger krijgt een sms-bericht met zogenaamde aflevering of vertraging van een postpakket. De link in deze sms-berichten verwijzen naar een valse website, waar je een zogenaamde app van de pakketdienst kan downloaden om je pakket te tracken. In werkelijkheid is deze App een mobiele malware die het op je bankrekening heeft voorzien en jouw telefoon over neemt en vanuit jouw naam en nummer smishing sms’jes stuurt naar honderden mensen.

Onbekend?

Krijg je een smsje en is het nummer of de afzender je onbekend? Open het dan niet. Als je wel een pakket verwacht en je wil deze volgen? Download de App dan vanuit de Playstore of Appstore. Of klik op de volg-link die je direct na je bestelling van de verkoper ontvangt. Mocht je slachtoffer zijn kijk dan op fraudehelpdesk.nl voor tips en doe aangifte bij de politie.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Cookieinstellingen