112

Bierflesjes vallen uit vrachtwagen na ontwijkmanoeuvre van chauffeur

Op de A50 tussen Arnhem en knooppunt Beekbergen heeft ter hoogte van Lieren een vrachtwagen woensdagavond een deel van zijn lading verloren.

Bierflesjes op A50

De vrachtwagenchauffeur was onderweg van de brouwerij in Dommelen naar Zwolle. Hij zou daar zijn lading lossen bij een distributiecentrum van Albert Heijn. De vrachtwagenchauffeur verloor rond 23.15 uur op de A50 bij Lieren een deel van zijn lading. Hij moest uitwijken voor een automobilist die hem in wilde halen. De vrachtwagenchauffeur moest corrigeren en daardoor begon hij te slingeren.

Snelweg vol kapotte flesjes

Het gevolg was dat zijn lading, zo’n 1800 kratjes begonnen te schuiven en daarvan zeker enkele tientallen uit de trailer vielen. De snelweg lag bezaaid met kratjes bier en kapotte bierflesjes. Vier automobilisten konden de kratjes en bierflesjes niet meer ontwijken en liepen schade op aan hun voertuigen. Zij konden na het invullen van de schadeformulieren en de gegevens verder rijden.

Wegdek schoon

Vanwege de ravage op de snelweg, waar zeker zo’n 100 kapotte bierflesjes lagen verspreidt over honderden meters, werd de snelweg enige tijd volledig afgesloten. Zo kon er met een veegmachine de glasscherven worden opgeveegd. De chauffeur en Rijkswaterstaat hebben de krantjes bij elkaar gestapeld en van de rijstroken afgehaald. Een bergingsbedrijf heeft een deel van de lading van de vrachtwagen overgepakt waarna de vrachtwagenchauffeur zijn weg na ruim 2 uur kon vervolgen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.