112

Celstraf en tbs voor afpersing en vuurwapenbezit in Apeldoorn

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De rechtbank veroordeelt een 24-jarige man uit Rotterdam tot een celstraf van 354 dagen, tbs met dwangverpleging en een vrijheidsbeperkende en gedragsbeïnvloedende maatregel voor afpersing en vuurwapenbezit.

Celstraf en tbs

In de nacht van 10 op 11 september 2020 bedreigde de man in een woning in Apeldoorn een vrouw met een vuurwapen. Hij dwong haar om een tas – met daarin onder meer (auto)sleutels, telefoons en geld – af te staan. Vervolgens stal de man de auto van deze vrouw. Daarnaast bedreigde hij een vriend van de vrouw met het vuurwapen en sloeg hem tegen het hoofd. Deze vriend werd door de man ook gedwongen zijn kleding uit te trekken. De Rotterdammer werd enkele dagen later na een achtervolging – waarbij hij met zeer hoge snelheden in de gestolen auto probeerde te ontkomen – aangehouden in Amersfoort.

Onvoorwaardelijke gevangenisstraf

De rechtbank oordeelt dat de man zich hiermee schuldig heeft gemaakt aan ernstige strafbare feiten. Hij joeg door het gebruik van het vuurwapen de betrokken personen angst aan en hen blootgesteld aan gevaar. De rechtbank vindt daarom een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats.

Tbs met dwangverpleging

Uit rapporten van de psychiater en de psycholoog dat de man kampt met een antisociale persoonlijkheidsstoornis, een stoornis in het cannabisgebruik en mogelijk met ADHD. Zij concludeerden ook dat het risico hoog is dat hij zonder intensieve klinische behandeling opnieuw ernstige strafbare feiten zal plegen. De rechtbank veroordeelt de man daarom ook veroordeeld tot tbs met dwangverpleging en een vrijheidsbeperkende en gedragsbeïnvloedende maatregel.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen