112

Ruim 80 activisten van 269 Libération Animale aangehouden na binnendringen EKRO Apeldoorn

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

Een groep van 84 mensen 269 Libération Animale heeft zich zondagavond 12 september opgehouden bij EKRO aan de Laan van Malkenschoten.

Ruim 80 activisten ketenen zich vast

De groep dierenactivisten drong het beveiligde terrein en gebouwen binnen. Eenmaal binnen maakten zij zichzelf vast en wilden ze niet meer vertrekken. De melding kwam rond 22:00 uur. Omdat het om een grote groep mensen ging, waren er veel agenten aanwezig om goed op te kunnen treden. Binnen werd al snel werd duidelijk dat zij niet vrijwillig zouden vertrekken.

Vertrek niet vrijwllig

De politie heeft ze meerdere keren gevorderd om op eigen gelegenheid weg te gaan, maar men bleef toch zitten. Uiteindelijk zijn ze één voor één losgemaakt, uit het pand gehaald en daarna met twee bussen overgebracht naar het politiebureau. Rond 01:15 uur was de situatie terug naar normaal.

269 Libération Animale

De Franse activistengroep is opgericht en erop gebrand om productielijnen stil te leggen. In totaal ging het om 84 mensen, allen woonachtig in het buitenland (Frankrijk, Duitsland, België, Italië). Het ging om een diverse samenstelling van mannen en vrouwen in verschillende leeftijden. Ze krijgen allemaal een strafbeschikking van de politie voor het betreden van verboden terrein.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen