112

Fietser over het hoofd gezien langs het Kanaal Zuid

Foto: ©Luciano de Graaf/LDG Fotografie

Een fietser is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeluk op Kanaal Zuid in Loenen. De fietser werd door het toegesnelde ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis met onbekende verwondingen.

Over het hoofd gezien

Het ongeluk gebeurde rond 12.15 uur op de kruising Voorsterweg met Kanaal zuid. De fietser reed over het fietspad en zag een automobilist, die over de voorrangsweg reed over het hoofd met een harde botsing tot gevolg. De fietser kwam nadat deze op de voorruit en motorkap van de auto terecht was gekomen hard ten val op het asfalt en raakte gewond. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en ontfermden zich over zowel de gewonde fietser als de flink geschrokken automobilist.

Nagekeken en behandeld

Het ambulancepersoneel heeft de fietser ter plekke nagekeken en behandeld waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist was flink geschrokken en kreeg van een omwonende een bekertje drinken, om bij te komen van de schrik.

Onderzoek

Agenten hebben van beide partijen een verklaring opgenomen. De toedracht betreft een voorrangsfout, aldus de agenten. Zowel de fiets als auto liepen forse schade op. Het voorwiel van de fiets was uit het frame gevlogen en de auto had een behoorlijke barst in de voorruit en een kapotte spiegel. Ook zitten er een paar deuken in de bumper en motorkap. Een deel van de weg was vanwege het ongeluk enige tijd afgesloten. Zo kon het verkeer vanaf Kanaal Zuid niet de Voorsterweg in rijden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen