112

Halverwege avond sneeuwval zorgt voor toestanden op de weg

Door de hevige sneeuwval en de daarop een volgende gladheid zorgde voor meerdere aanrijdingen en gestrande voertuigen. Onder meer op de A50 ging het meerdere malen mis.

Halverwege avond sneeuwval

Rond 21.15 uur begon de neerslag, eerst regen en natte sneeuw te veranderen naar sneeuw waarna al vrij snel de wegen bedekt lagen met een laagje sneeuw. Niet veel later ging het mis op de Kayersdijk in Apeldoorn, hier botste twee voertuigen op elkaar. Niemand raakte gewond en de schade viel mee.

Meerdere incidenten snelweg

Op de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn ging het ter hoogte van Loenen twee keer mis. Eerst raakte een automobilist de macht over het stuur kwijt en begon te glijden een andere auto botste vervolgens tegen de glijdende auto aan. Meerdere hulpdiensten waaronder een ambulance werden met spoed aangestuurd. De twee rechterrijstroken werden afgesloten. Bij aankomst van de hulpdiensten bleken beide bestuurders ongedeerd. Wel liepen beide voertuigen schade op. Eén van de twee moest door de berger worden afgesleept.

Nog geen twee kilometer verderop was een automobilist uit de bocht gevlogen ter hoogte van de afrit en in de bosjes tot stilstand gekomen. Ook hierbij raakte niemand voor zover bekend is gewond. Wel liep de auto schade op.

Terwijl de hulpdiensten bezig waren met de afhandeling van het ongeluk op de afrit, vond er op te toerit naar de A50 alweer een volgend incident plaats. Een vrachtwagenchauffeur was gaan glijden en door het gladde wegdek had hij geen grip meer. De chauffeur kon niet verder rijden en blokkeerde de gehele toerrit. Rijkswaterstaat sloot de toerrit van de A50 richting Arnhem af. Een berger kwam ter plaatse om de vrachtwagen los te trekken.

Verkeershinder

Het winterse neerslag zorgde vooral in het Oosten en noorden van het land voor forse verkeershinder.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen