Apeldoorn haalt Sinterklaas binnen met pepernotenroute in Oranjepark

Foto: @Erik Bro op Wikimedia

Apeldoorn haalt Sinterklaas zaterdag 13 november binnen in het Oranjepark! Alle kinderen kunnen tussen 10.00 en 12.00 uur meedoen aan een pepernotenroute en onderweg Sinterklaas begroeten.

Rondje vol leuke activiteiten

Op de route kunnen kinderen pietengym doen, de pietenband maakt muziek en natuurlijk is het paard Ozosnel van de partij. En de Sint? Die neemt plaats in de muziektent om alle Apeldoornse kinderen toe te zwaaien! Aan het begin van de pepernotenroute krijgen kinderen een stempelkaart. Daarmee kunnen ze aan alle activiteiten onderweg mee doen. Een meet and greet met Apeldoorn mascottes, pietengym van Accres, de fotowand van Sint in Apeldoorn, dansen en zingen met de pietenband, Ozosnel en natuurlijk Sinterklaas zelf in de muziektent. De route start aan de kant van de Kerklaan en eindigt bij de Sint in de muziektent.

Een pepernotenroute ipv een intocht?

We hebben nog steeds te maken met coronaregels voor evenementen en bijeenkomsten. Een intocht  met grote groepen mensen valt niet onder een zogeheten doorstroomevenement en zou dus met toegangshekken en controle op coronatoegangsbewijs moeten gebeuren. Daarom kiezen Stichting Apeldoornse Sinterklaas Intocht en gemeente voor de pepernotenroute in het Oranjepark. Daarnaast komen er dit jaar weer 3 Apeldoornse sinterklaasjournaals met presentator Jan de Hoop en burgemeester Ton Heerts. Basisscholen die dit willen uitzenden, kunnen zich daarvoor aanmelden via [email protected].

Meer informatie

Kijk voor alle info op sintinapeldoorn.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.