Gratis zelftesten en mondkapjes voor lage inkomens

Foto: ©Maximaal Sales

Vanaf 2 maart kunnen Apeldoornse inwoners met een laag inkomen gratis zelftesten en mondkapjes ophalen op acht verschillende plekken in Apeldoorn.

Gewoon ophalen

Er is geen afspraak nodig. Inwoners kunnen tijdens de openingstijden verschillende locaties gewoon binnenlopen en voor iedereen in het gezin zes zelftesten en mondkapjes meenemen. Inwoners die minder mobiel zijn en niet langs kunnen komen, kunnen contact opnemen met 14055-optie1. Dan wordt ervoor gezorgd dat de materialen op een andere manier bij de inwoner komen.

De Rijksoverheid: ‘zelf testen blijft belangrijk’

Zeker nu steeds meer kan. Want daardoor komen mensen meer met elkaar in contact. Het regelmatig afnemen van een zelftest beperkt het aantal besmettingen. En dat bevordert het openhouden van de samenleving. Inwoners met een laag inkomen kunnen financiële drempels ervaren voor het gebruik van zelftesten en mondkapjes. Daarom heeft de Rijksoverheid deze middelen beschikbaar gesteld. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen