Genieten van het groene hart van de stad

Foto: ©Canva/Maximaal Sales

De afgelopen twee jaar hebben we flink vergroend in de binnenstad. Nu het lente is, kunnen we daar volop van genieten.

Groen hart

In het Beekpark, Molenstraat Centrum, Kanaalstraat Oost en op het Stadskadeplein zijn we op verzoek van de bewoners vergroeningsprojecten gestart. Verharding eruit, beplantingsvakken erin, met vooral vaste beplanting en op sommige plaatsen ook bomen en heesters. Met als doel: meer kansen voor biodiversiteit, verkoeling, infiltratie van regenwater, een gezonde leefomgeving en natuurlijk buitenruimte waarin het fijn verblijven is.

Gevelgroen

In de Korenstraat, Marktstraat en Beekstraat is samen met ondernemers gevelgroen aangebracht in combinatie met enkele groene slingers over de straat. Misschien in eerste instantie iets minder opvallend, maar wie goed kijkt, ziet hoe het gevelgroen al groeit! Wilt u ook meehelpen om Apeldoorn klimaatbestendiger te maken?

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Apeldoorn Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Harderwijk Nieuws en Nunspeet Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op nieuwspagina op Facebook met meer dan 8500 volgers? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06–36454332.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen