Koplopers in vrouwen eredivisie blijven winnen

Zowel koploper Sliedrecht Sport als nummer twee Alterno heeft vandaag (zaterdag) met 3-1 gewonnen. Daarmee blijf het verschil tussen beide teams drie punten.

Bron: Volleybalkrant.nl Sliedrecht Sport nam het op tegen Dynamo Apeldoorn en werd in de eerste set verrast. Apeldoorn kwam goed uit de startblokken en won de eerste set met 25-23. Maar daardoor was Sliedrecht wel wakker geschud. De koploper herpakte zich en won de wedstrijd alsnog vrij simpel met 3-1 (25-10, 25-21 en 25-10). Nienke de Waard was weer belangrijk met haar veelvuldig scorende aanval. Esther van Berkel maakte het Dynamo Apeldoorn behoorlijk lastig met haar service, waarmee ze maar liefst zeven directe punten scoorde.
VV Alterno moest het opnemen tegen de nummer drie VC Sneek. Alterno begon sterk en pakte een 2-0 voorsprong in sets. Sneek gaf zich echter nog niet gewonnen en knokte zich terug in de wedstrijd. Met een vaak scorende Klaske Sikkes pakte de Friese club de derde set. Maar verder dan deze ene set kwam Sneek niet. VV Alterno won de wedstrijd met 3-1.