Deuren Juwelier Siebel gaan weer open

Doorstart Siebel juweliers vermoedelijk binnen een paar weken

Bron: deStentor:  Het Apeldoornse filiaal van de failliete juweliersketen Siebel gaat morgen weer open. De andere filialen in de regio blijven dicht.

De gesprekken over een doorstart lopen nog, maar omdat Siebel toch de huren en de salarissen moet doorbetalen, hebben de curatoren besloten om 12 filialen in ieder geval tot 1 maart te heropenen. Dan wordt er een doorstart verwacht. In deze regio opent Siebel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn morgenochtend de deuren weer. 

De failliet verklaarde juweliersketen Siebel en juweliersgroothandel Aurum maken hoogstwaarschijnlijk binnen “een paar weken” een doorstart. Dat heeft curator Marinus Pannevis woensdag gezegd.

“Ik ben optimistisch omdat er zo veel belangstelling is”, aldus de curator. Volgens hem zijn er voor zowel Siebel Juweliers als voor zusterbedrijf Aurum tien tot vijftien serieuze partijen die de bedrijven willen overnemen.
Aurum werd failliet verklaard, een week nadat Siebel bankroet was verklaard. “Aurum draait wel gewoon door. Er ligt daar een magazijn vol met spullen en er zijn klanten die ze kopen. Waarom zouden we het sluiten?”, zegt Pannevis. De salarissen van de zeventig werknemers worden voorlopig door het UWV betaald.
Siebel was een belangrijke klant van groothandel Aurum. Vorig jaar juni kondigden beide bedrijven aan hun krachten te bundelen als twee zelfstandige vennootschappen binnen dezelfde groep.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen