Sponsor van naam voor zaalvoetballers WSV

Met Andy van der Meijde naar de nationale top

Door Rob Kruitbosch
Hij was al aan de vereniging verbonden als assistent-trainer van het eerste elftal van de veldtak, sinds vrijdagavond gaat Andy van der Meijde ook door het leven als hoofdsponsor van de zaalvoetballers van WSV. Met andyvandermeijde.nl op de borst moet het vlaggenschip van de Apeldoornse club koers zetten naar de eredivisie zaalvoetbal. 
Voor aanvang van het competitieduel in de eerste divisie A tegen Volendam werd de voormalige international in sporthal Zuiderpark officieel voorgesteld aan het publiek. Terwijl tegelijkertijd op SBS6 deel 2 van de realitysoap Andy & Melisa op het punt van beginnen stond, moest de nieuwe sponsor op de foto met ‘zijn’ ploeg. WSV trad vrijdagavond voor het eerst aan met de naam van Van der Meijde op de shirts. Na de plichtplegingen lichtte Van der Meijde zijn besluit om de Apeldoornse eerstedivisionist te ondersteunen kort  toe. “Ik ben ambitieus. We willen kijken hoe het loopt. Ik heb een goed gevoel bij de club en wil WSV graag helpen.”
meijde2
Zijn betrokkenheid bij de hoofdmacht op veld is inmiddels mede door Van der Meijde’s vele publieke optredens algemeen bekend. Toen hem ter ore kwam dat de zaalvoetballers wel enige steun konden gebruiken hoefde de genereuze oud-prof niet lang na te denken. “Ik hoorde dat die jongens het moeilijk hadden met vervoer naar uitwedstrijden. Zo is het gekomen. Ik ben er voor allebei, voor het eerste op het veld en het en nu voor het eerste in de zaal. Dit is nu ook mijn team. Ze zijn ambitieus en willen presteren. Voor het eerste elftal op het veld doe ik de kleding. Meer kan niet, in verband met contracten.”
Wat hij heeft met zaalvoetbal? “Met vrienden voetbal ik in de zaal. Dat zijn vrienden van me, jongens die ik al vijftien of twintig jaar ken. We spelen elke maandagavond in Zwolle. Meer een bedrijvencompetitie. We zijn ook kampioen geworden.” De suggestie om volgend seizoen zelf de selectie van coach Patrick Patty te versterken, deed Van der Meijde lachend af. “Deze jongens hebben mij toch helemaal niet nodig. Ze zijn zelf goed genoeg. Maar wie weet, als ze toevallig een keer een mannetje tekort komen, wil ik best een keertje meedoen…”
Voor verslag van de wedstrijd klik hier
spachtelputz Uitslagen en Standen  

Reacties