Al vier nieuwelingen voor Apeldoornse Zaterdaghoofdklasser 

Een trefzekere spits maakt CSV kandidaat voor de Topklasse

CSV Apeldoorn meldde afgelopen week de komst van de eerste nieuwelingen voor het komende voetbalseizoen. De aanvallers Ridouan Tabaouni (FC Lienden) en Aldo Joaquim (FC Zutphen) komen de selectie van trainer Richard Karrenbelt versterken. Daarnaast keren centrale verdediger Joost Krijns (Go Ahead Eagles) en linksachter Steven Huizer (NSC Nijkerk) terug op het oude nest. 
Miquel Suarez Escalante (B-selectie) en de A-junioren Charley van der Hulst en Remon Koster mogen als ‘stagair’ meetrainen met de hoofdmacht. Jeroen van den Hoek, Jeroen Willems, Richard van Beek, Robert Schildkamp, Jaap de Brouwer, Dennis Gerritsen en Jesper Kraaijenbrink maken in het nieuwe voetbaljaar in elk geval geen deel meer uit van de A-selectie van CSV. Van dit zevental geldt enkel Van den Hoek als onomstreden basisspeler. De linksback verkast naar zijn oude liefde Sportclub Teuge. Het duo Van Beek en Schildkamp staat op de nominatie om naar de Vaassense tweedeklasser VIOS te gaan. Of Modou Nyang en Jesse Hartgers bij de Orderbosclub blijven, daarover valt op korte termijn een beslissing. 
In het huidige voetbaljaar onderscheidt CSV Apeldoorn zich door wisselvalligheid. Als enigen in de Hoofdklasse C wisten de mannen van Richard Karrenbelt dit seizoen te winnen van de gedoodverfde kampioen ACV, en dat zelfs tot twee keer toe. Met de knappe overwinning van afgelopen zaterdag bij nummer twee Harkemase Boys bewezen de Orderbosbewoners ook andere topploegen in de afdeling meer dan behoorlijk partij te kunnen bieden. Omdat CSV onderweg veel punten morste, staat het nochtans niet hoger dan een zesde plaats, met liefst vijftien punten minder dan ACV en negen punten achterstand op het duo Harkemase Boys en Sportclub Genemuiden. 
Wie de stand bekijkt, ziet meteen waar de schoen wringt bij CSV. Na negentien competitiewedstrijden stokt de teller op slechts 25 doelpunten. Veel te weinig om een rol van betekenis te kunnen spelen. Enkel de staartploegen AZSV (24) en DETO (17) haalden de trekker minder vaak over. Met vier goals is Richard van Schooten CSV’s clubtopscorer. Steven van Es en Ugur Yildirim troffen ieder drie keer doel. Ter vergelijking: afdelingstopscorer Robin Mulder van ACV heeft er al zeventien in liggen. Timon Rorije (Flevo Boys) en Willem Lanjouw (Genemuiden) scoorden respectievelijk vijftien en veertien keer. Het ontbreken van een trefzekere spits lijkt een terugkeer van de roodgelen naar de Topklasse zodoende in de weg te staan. 
bouw2 1. Hoofdklasse C
Helemaal kansloos voor promotie is Karrenbelts equipe niet. Een topklassering zit er weliswaar niet meer in, in de derde periode heeft het Apeldoornse gezelschap daarentegen alles nog in eigen hand. Met de volle buit uit de eerste twee duels startte CSV in elk geval veelbelovend. Sleutelwedstrijden worden waarschijnlijk de ontmoetingen met Karrenbelts vorige club Sportclub Genemuiden (12 april, uit) en de thuiswedstrijd een week later tegen Staphorst.  Morgen ontvangt CSV Apeldoorn op eigen veld Drachtster Boys. De aftrap is om 15.00 uur.

Reacties