Op vrijdagavond 25 april is er op de Volkssterrenwacht Bussloo een speciale presentatie door Casper ter Kuile

Natuur- en sterrenfotografie op Volkssterrenwacht Bussloo

Op vrijdagavond 25 april is er op de Volkssterrenwacht Bussloo een speciale presentatie door Casper ter Kuile over het fotograferen van de natuur en de sterrenhemel met eenvoudige apparatuur.
Wie oplettend om zich heen kijkt en altijd een camera bij de hand heeft kan al met eenvoudige hulpmiddelen zeer fraaie opnamen van de natuur, maar ook van de sterrenhemel maken. Casper te Kuile (werkzaam bij het RIVM in De Bilt) is al vele jaren enthousiast fotograaf. Fraaie natuurfoto’s maakt hij bijvoorbeeld tijdens zijn wandeling door het Houdringe Bos. Sterren fotografeert Casper ter Kuile ook al heel wat jaren. 
Aanvankelijk met de fotofilm of dia’s; de laatste jaren met de digitale camera. De digitale fotografie opent weer een heel nieuwe wereld waarmee ook met eenvoudige apparatuur leuke foto’s gemaakt kunnen worden, zonder dat daarbij gebruik hoeft te worden gemaakt
van een telescoop. Voor het fotograferen van zonsverduisteringen, ‘vallende sterren’ en andere hemelverschijnselen reisde Casper ter Kuile naar exotische oorden van Azië tot Amerika.
In deze presentatie toont Casper ter Kuile aan de hand van een fraaie serie foto’s van de natuur en sterrenhemel hoe men stap voor stap leert om anders naar de omgeving te kijken en dit vervolgens vast te leggen. Na afloop kijkt de bezoeker op een andere manier om zich heen.
De voordracht door Casper ter Kuile begint om 20.00 uur in het gebouw van de Volkssterrenwacht Bussloo. De zaal is open vanaf 19.30 uur. 
Bij helder weer is er op de sterrenwacht tevens gelegenheid om zelf met diverse telescopen naar de sterrenhemel te kijken. Meer informatie over de verschillende activiteiten van de Volkssterrenwacht Bussloo is te vinden op de  website www.volkssterrenwachtbussloo.nl of telefonisch via (0571) 262006.
krhbq3j7dvv4hfxhek6mj2en7-w300-h250-f-be

Reacties