Apeldoorn komt langzaam op gang, Arnhem weer vroeg Los

Late opkomst Apeldoorns publiek, Arnhem Vroeg LosAan het begin van de avond stonden er al borden op onder meer de Hoofdstraat met daarop ‘Caterplein vol’, maar wie doorliep zag dat dat nog zeker niet het geval was. Langzaamaan verhuisden sommige bezoekers richting het Stationsplein om het feest voort te zetten.

Bij Stationsdance op het Stationsplein kwam de sfeer er na een paar uur aardig in.

Bron: de Stentor Stationsdance begon om 18.00 uur en er waren wat vroege vogels die al gelijk aanwezig waren. De vrienden Stefan Pleket (15), Menno Spijker (15), Roy Klaassen (15) en Rodney Waanders (16) waren zelfs al een uur voordat het feest begon op het plein te vinden. ,,We wilden een beetje vooraan staan”, lacht Menno. ,,Maar het is zo rustig dat we nu nog even op een bankje zitten, het is een beetje raar als we daar nu als enigen gaan staan.” Stefan vult hem aan: ,,We waren hier nog nooit eerder geweest, dus we vonden het lastig in te schatten hoe het zou worden en hoe druk het zou zijn.” Roy vertelt dat ze vooral komen voor Yellow Claw, drie bekende landelijke DJ’s. ,,Zij draaien dance, hardstyle, eigenlijk alles. Eigenlijk heb ik geen idee wie er verder nog meer draaien vanavond.” Rodney hoopte een gezellige avond te hebben tijdens Stationsdance. ,,We gaan lekker feesten. Er komen zo nog meer vrienden van ons, dus dat wordt vast leuk.”

krhbq3j7dvv4hfxhek6mj2en7-w300-h250-f-be


ARNHEM –
In Arnhem is de Koningsnacht officieel losgebarsten. Feestelijkheden, muziek en optredens vullen de nacht voorafgaand aan Koningsdag.
Op de Markt vinden vanavond en morgen de meeste activiteiten plaats onder de naam Kingsize Festival. De vele regen van vanavond zou nog roet in het eten kunnen gooien.

De koningsnacht is zonder grote problemen verlopen. Dat blijkt uit meldingen van de politie en berichten van regionale media.
De Vrijmarkt in Utrecht trok net als ieder jaar veel bezoekers. Een halfuur na middernacht werden op het Vredenburg geen nieuwe bezoekers meer toegelaten om te voorkomen dat mensen in de verdrukking zouden raken. Ook op de Neude werden maatregelen genomen. Er werden tot 01.00 uur tien mensen aangehouden, de ambulance kwam 25 keer in actie en tien mensen zijn afgevoerd naar een ziekenhuis.
Het Life I Live Festival in Den Haag, de opvolger van de koninginnenach, werd druk bezocht. De organisatie raadde in de loop van de avond aan de Grote Markt en Noordeinde niet meer te bezoeken omdat het er te druk werd. De sfeer was volgens Omroep West gemoedelijk. Rond middernacht waren vijftien mensen aangehouden.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER wanneer u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief. 

Reacties