Regionale Radio m.i.v. 9 mei op internet via Veluwe Centraal

APELDOORN – Apeldoorn en omgeving heeft er met ingang van 9 mei een lokaal/ regionaal radiostation bij: Veluwe Centraal. Te beluisteren via internet. De internetomroep heeft de wens om uiteindelijk ook via kabel en ether (FM) te ontvangen te zijn.

Bron: destentor.nl ,,Lekker in het gehoor liggende muziek”, beloven de initiatiefnemers. Op termijn aan te vullen met lokale en regionale informatie en nieuws.
Handen vrij
Die initiatiefnemers zijn vijf mensen die allen eerder actief waren voor RTV Apeldoorn. Drie van hen vertrokken ruim een jaar geleden uit onvrede bij die lokale omroep. Bij hun eigen station hebben ze de handen vrij, legt Martin Burgers uit. Een publieke radiozender als RTV Apeldoorn is gebonden aan verschillende voorwaarden, onder meer rond doelgroep- radio. Zo moet er uitzendtijd worden besteed aan aandachtsgebieden als cultuur, sport en geloof. ,,Je uitzendingen worden zo een soort lappendeken.”
Veluwe Centraal heeft die ambitie in elk geval nu niet en is daarom vooralsnog niet uit op de zendlicentie van RTV Apeldoorn, stelt Burgers. ,,Maar als het zich ooit aandient zeggen we er geen ‘nee’ tegen.” Die licentie wordt eens in de vijf jaar vergund. Het levert subsidie op van de gemeente én een eigen frequentie in de ether en op de kabel. Volgend jaar loopt de huidige termijn af en moet het Commissariaat voor de Media opnieuw bepalen wie de zendmachtiging krijgt.
De officiële start is op 9 mei om 18 uur. De uitzendingen lopen via: ww.veluwecentraal.com 
nksgl17zpwo9q02093e9k3qqq-w300-h250-f-be
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties