Oranje wint met 1-0 van Ghana

Oranje verslaat Ghana met klein verschil in oefeninterland

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond de oefeninterland tegen Ghana met 1-0 gewonnen.

ANP

Het vriendschappelijke duel in Rotterdam was de voorlaatste in de aanloop naar het WK in Brazilië. Oranje speelt woensdagavond nog tegen Wales, waarna de selectie een dag later vertrekt naar Brazilië.

Robin van Persie zorgde er in De Kuip met zijn 43e interlandgoal voor dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal al na vijf minuten op 1-0 kwam.

De aanvoerder was het eindstation van een vlotlopende aanval via Arjen Robben en Wesley Sneijder. Na twaalf minuten had Robben de score al moeten verdubbelen, maar hij wist een afgemeten voorzet van Daley Blind niet tot doelpunt te promoveren.

Ruim tien minuten later verzuimde Robben opnieuw om de 2-0 te maken: oog in oog met doelman Adam Larsey Kwarasey wist hij wederom niet te scoren.

Martins Indi

Bruno Martins Indi leek na ruim een half uur spelen een blessure op te lopen na een duel met Jordan Ayew, maar na een behandeling kon hij verder en lijkt het met de ernst alleszins mee te vallen.

Ghana kwam in de eerste helft niet tot grote kansen en doelman Jasper Cillessen hoefde dan ook niet in te grijpen.

Ook in de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor Robben. Vlak na rust kreeg hij net buiten het zestienmetergebied een vrije trap, maar de aanvaller van Bayern München mikte net over.

Niet veel later kwam Robben een teenlengte te kort om een voorzet van Sneijder binnen te glijden en zag Van Persie een inzet geblokt worden.

Ondanks een aantal wissels (Memphis Depay verving Van Persie en Jeremain Lens kwam voor Sneijder) veranderde er in een weinig enerverende tweede helft weinig meer.

Van Gaal: ‘We zijn veel te onzorgvuldig’

Door: NU.nl