Argentinie wint moeizaam, Bosnie redt eer met zege op Iran

Nederlaag tegen Argentinië deert Nigeria niet

Nigeria heeft zich op het WK in Brazilië als eerste Afrikaanse land geplaatst voor de achtste finales. De laatste wedstrijd in groep F werd weliswaar met 3-2 verloren van Argentinië, maar omdat concurrent Iran met 3-1 onderuit ging tegen Bosnië-Herzegovina had dat geen gevolgen. Argentinië had zich eerder al verzekerd van een plaats in de volgende ronde.
Bosnië redt eer met zege op Iran
Gepubliceerd: 25 jun 2014 19:57 Laatste update: 25 jun 2014 19:57 Sport
Bosnië-Herzegovina heeft het WK woensdag met opgeheven hoofd verlaten. Na nederlagen tegen Argentinië en Nigeria was in Salvador Iran het slachtoffer: 3-1. Iran maakte bij winst nog kans op het halen van de tweede ronde. Door de zege van Bosnië gingen echter Argentinië en Nigeria door.
Voor rust ging de wedstrijd grotendeels gelijk op. De Bosniërs waren aanvallend iets gevaarlijker en kwamen halverwege de eerste helft dan ook niet onterecht op 1-0. Edin Dzeko haalde van afstand uit en zijn schot paste net tussen de handen van de Iraanse doelman en de paal.
Een minuut na de 1-0 had het al weer 1-1 kunnen zijn. Masoud Shojaei schoot echter tegen de lat en de rebound was niet aan Iran besteed. Met de voorsprong op zak trok Bosnië vervolgens de wedstrijd steeds verder naar zich toe.
In de tweede helft kreeg Bosnië de beloning voor het overwicht. Miralem Pjanic rondde een aanval van de Europeanen koeltjes af.
Ondanks de 2-0 voor Bosnië weigerde Iran op te geven. Reza Ghoochannejhad schoot eerst voorlangs, maar werd daarna de maker van het eerste Iraanse doelpunt dit WK toen hij een voorzet binnenliep. Uit de aftrap maakte Bosnië echter meteen zijn derde treffer via Avdija Vrsajevic. Daarmee was de 3-1 eindstand bereikt.
Door: Novum
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER