Wandelaar vierdaagse neemt de fiets

NIJMEGEN -Eerlijk duurt het langst moet hij gedacht hebben. Een Vierdaagseloper probeerde vandaag de zware 2e wandeldag te overleven door een stukje te fietsen. Hij werd direct gediskwalificeerd meldt Omroep Gelderland

De man was niet de enige die de regels te snel af probeerde te zijn. Een andere deelnemer moest zijn startbewijs inleveren toen controleurs opmerkten dat hij een heel stuk van het parcours afsneed door een andere route te kiezen.
Naast deze twee deelnemers zijn nog vier lopers uit de tocht gehaald om andere redenen. Een militair heeft woensdag een waarschuwing gekregen nadat bleek dat zijn bepakking niet de verplichte 10 maar 9,6 kilo woog.

De komende dagen stijgt het kwik in Nederland naar de dertig graden. De organisatie van de Nijmeegse vierdaagse neemt extra voorzorgsmaatregelen. Tijdens de intocht op vrijdag worden er extra waterpunten en EHBO-posten neergezet. Dat heeft marsleider Johan Willemstein aangekondigd. 

“Voor vrijdag worden oplopende temperaturen voorspeld, terwijl er maar een zwak windje zal staan”, zegt Willemstein. “Als onze wandelaars de Via Gladiola in Malden op komen zal die wind voor de verkoeling geen soelaas bieden. Zeker niet als zij tussen de hagen van duizenden toeschouwers hun laatste meters afleggen”.

Lees ook: 
Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg weeronline.nl

Reacties