Drie Eaglesfans veroordeeld voor kwajongensstreek met kampioensschaal

Apeldoorner krijgt taakstraf van 30 uur 

Een 50-jarige Apeldoorner en twee andere supporters van Go Ahead Eagles zijn vrijdag veroordeeld tot een taakstraf van 30 uur. De rechtbank in Almelo legde het drietal deze straf op voor hun vermeende betrokkenheid bij het stelen van de kampioensschaal van PEC Zwolle eind november vorig jaar.
De aanklager had zelfs een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar geëist voor de kwajongensstreek die in de aanloop naar de IJsselderby van voor veel beroering zorgde. De als ludiek bedoelde actie leidde volgens de rechter in Almelo tot extra spanning voorafgaand aan de altijd beladen tweestrijd tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle. 
De Zwolse clubleiding deed aangifte van diefstal nadat de schaal op 19 november uit een vitrine in het IJsseldeltastadion was ontvreemd. Politie en justitie vatten de zaak ernstig op, maakten er een heuse prestigekwestie van om de daders en de trofee op te sporen. Men ging daarin wel erg ver, van verdachten werd zelfs de telefoon afgetapt.  
Enkele dagen voor de derby gaf een als Kerstman verklede man de schaal tijdens een tv-opname bij RTV Oost onbeschadigd terug aan de rechtmatige eigenaar.
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties