Dag van het Paard in NP De Hoge Veluwe

Paarden, pony’s, zwaarden en kanonnen

HOENDERLOO – Op zondag 24 augustus is Het Nationale Park De Hoge Veluwe het decor van de Dag van het Paard. Hoogtepunt is een spectaculaire show op het Pampelse zand met de Gele Rijders en een demonstratie bereden wapenvaardigheid. Met sabel en lans! 
 
De Gele Rijders geven een demonstratie van hoe in vroeger tijden werd geoefend voor een veldslag. Compleet met kanonnen en trompetgeschal. De demonstratie wordt gecombineerd met die van de ruiters van de vereniging ‘Saint Georges’. Zij zijn de enigen in Nederland die nog de techniek beheersen van het vechten te paard, gewapend met sabel en lans. Ze laten de bereden wapenvaardigheid zien die cavaleristen te paard vroeger moesten bezitten om een tegenstander te kunnen uitschakelen.
 
Dressuur, historische rijtuigen, Penny
Maar het programma kent meer hoogtepunten. Grandprix-ruiter Aat van Essen laat zien waartoe hij en zijn Grandprix-paard in staat zijn. Er is een rassendemonstratie en een optocht met historische rijtuigen, compleet met traditionele kleding van de berijders. Het magazine Penny, aanwezig met hun eigen Penny-bus, biedt een show aan met vrijheidsdressuur. Verder is er een demonstratie rijden met dameszadels en wordt er op traditionele wijze hout uit het bos gesleept met paarden. Voor kinderen is er ponyrijden. Wie op 24 augustus te paard naar het Park komt, betaalt geen entree voor zichzelf en zijn paard. Ook krijgt hij een gratis ruiterkaart met knooppuntenroute.
 
Het Park en het paard
Al sinds haar oprichting is het Park nauw verbonden met paarden. Stichters Anton en Helene Kröller-Müller gebruikten het edele dier om hun landgoed te verkennen. Ook tijdens de jacht met vrienden en zakenrelaties ging Anton graag te paard. De huidige directeur van het Park, Seger van Voorst tot Voorst, zet deze traditie voort; hij trekt regelmatig te paard met relaties van het Park de bossen in.
 
Praktische informatie
Datum: 24 augustus 2013
Tijdstip: 11.00 tot 16.30 uur
Locatie: Centrumgebied Het Nationale Park de Hoge Veluwe
Kosten: gratis (excl. entree Park)
 
Voor meer informatie: www.hogeveluwe.nl
Op de hoogte blijven van ons laatste nieuws via Facebook? Druk op de “Vind ik leuk“-button. Liever via Twitter? Druk op de “Follow”-button. Klik HIER 

Reacties