Inschrijving Posbankloop gestart

VELP – Op zondag 27 september 2015 vindt de 21e editie van de Posbankloop plaats. De inschrijvingen zijn geopend en binnen twee dagen hebben meer dan 100 deelnemers zich ingeschreven.

Jong & Oud: De jongste deelnemer tot nu toe is 11 jaar en de oudste 69 jaar. De verwachting is dat het maximum aantal deelnemers van 3500 begin september behaald wordt.

6 Kilometer
De Posbankwedstrijdloop van 6 kilometer voert door het prachtige Velp-Noord, alvorens via de Beekhuizenseweg en het bosrijke buitengebied wordt aangedaan. Het hoogtepunt, ook letterlijk, is de beklimming richting de Emmapiramide (80m), vanaf Camping Beekhuizen naar boven. Het parcours verloopt over verharde, autovrije wegen en beslaat één ronde.

15 Kilometer
De 15 kilometerloop is het hoofdnummer van de Posbankloop. Ongeveer 70% van het parcours ligt in het Nationaal Park Veluwezoom, met de gebieden rond Heuven, de Posbank, Beekhuizen en de heuvels van Rozendaal. Het is een glooiend parcours dat verloopt over verharde, autovrije wegen en beslaat in totaal één ronde. Het parcoursrecord staat op naam van Abraham Rotich uit Kenia in een tijd van 43:39 gelopen in 2009. Tegenwoordig richt de Posbankloop zich op een zo sterk mogelijk veld van regionale toppers.

Toevoegingen professioneel en persoonlijk

Dit jaar zijn er enkele toevoegingen aan de Posbankloop. Er zal een professionele warming-up plaatsvinden, er is een klimtijd en langs het parcours is muziek te horen. Deelnemers krijgen een persoonlijk filmpje, certificaat en foto’s. Tijdens de 21e editie worden er vier startvakken geïntroduceerd. Er is een startvak voor sub 10km/u, 10-12 km/u, 13-14 km/u en sneller dan 14 km/u.

Naast de loopwedstrijd is de Posbankloop uitgebreid met:

Inschrijven!
De Posbankloop is een hardloopwedstrijd waarbij gekozen kan worden uit een 6 kilometer en 15 kilometer variant. Het inschrijfgeld bedraagt tussen de 8 en 17 euro afhankelijk van datum van inschrijving en afstand.

Voor meer informatie kunt u terecht op:

Reacties