Draisma Dynamo kan zich niet oppeppen voor troostfinale

Draisma Dynamo is de klap van het missen van de eindstrijd om de landstitel duidelijk niet te boven gekomen. In een troosteloze ambiance vonden de Apeldoornse volleyballers zaterdagavond geen troost in de eerste ontmoeting van de troostfinales. Een ongeïnspireerd Dynamo vond het in een akelig leeg Omnisport wel best tegen Wenters Sports Orion. De Doetinchemmers hoefden zich slechts een uurtje uit te sloven om een eenvoudige 0-3 zege mee naar huis te nemen.

De NeVoBo zou er verstandig aan doen de duels om de derde en vierde plaats in de play-offs volgend jaar van de speelkalender te halen. De volleybalbond doet niemand een plezier met de nutteloze best-of-three serie van de verliezers van de halve finales van de play-offs om de landstitel. De tweestrijd om het brons Het was tekenend dat enkele toeschouwers zaterdagavond via de livestream op een van huis meegebrachte tablet met meer aandacht volgden wat zich bij de eerste finalewedstrijd tussen Landstede en Lycurgus afspeelde dan voor hun ogen in Omnisport. In Zwolle stond tenminste iets tastbaars op het spel.

Derde of vierde worden maakt daarentegen weinig verschil. Financieel levert het niets op en voor de Europa Cup zijn de nummers drie en vier allebei sowieso al gekwalificeerd. Het kostte de spelers van Draisma Dynamo de meeste moeite om zich op te peppen. De teleurstelling over de uitschakeling tegen Lycurgus dreunde een week na dato nog zichtbaar na. Wenters Sports Orion, dat kansloos in twee wedstrijden onderuit ging tegen titelverdediger Landstede, was fysiek en geestelijk meer present. Dit resulteerde in de duidelijke setstanden: 16-25, 16-25, 18-25.

Woensdag 22 april zijn beide ploegen in Doetinchem nogmaals veroordeeld tegen elkaar te spelen. Slaagt Draisma Dynamo er onverhoopt in dit treffen wél in winst om te zetten, dan mag het zich zelfs opmaken voor een derde wedstrijd tegen Wenters Sports Orion. Dit toetje zal dan op zaterdag 25 april gereserveerd worden voor de lekkerbekken in Omnisport… (RK)

Reacties