Open tuinen te bezoeken van Groei en Bloei afdeling Veluwezoom

REGIO – Zondag 14 juni zijn een aantal privétuinen van leden van Groei & Bloei te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur. Er wordt geen entree gevraagd. De tocht gaat langs De Steeg, Spankeren en Leuvenheim en de deelnemende tuinen zijn:

Sybrecht Bosker, Oversteeg 53, De Steeg.
De tuin, die ooit deel uitmaakte van het Landgoed Middachten, is ca. 1500 m2 groot, het gazon fungeert als een pad dat langs de bloemborders loopt. Ongeveer 200 vierkante meter is ingericht als moestuin. De voormalige stal is in gebruik genomen als atelier waar textielpanelen van Sybrecht te bezichtigen zijn.

Kijk voor meer informatie op: www.sybrechtbosker.exto.nl

De Dierense Tuinders vereniging, Kerkweg 8, Spankeren
Deze vereniging bestaat al bijna 50 jaar en is ongeveer 2 ha. groot. In de meer dan 200 tuinen zijn moestuinen waar groenten, aardappelen, kruiden en fruit geteeld worden en er zijn siertuinen te vinden met bloeiende planten en buxushaagjes. Het gebied is zowel te voet als per fiets toegankelijk, de tuinen zelf zijn alleen te betreden met toestemming van de huurder. Tijdens de open dag zijn het clubhuis en de winkel geopend.

Kijk voor meer informatie op: www.dierensetuindersvereniging.nl

Jos en Janneke Pilzecker, Oudeweg 35, Leuvenheim
Stukje bij beetje hebben Jos en Janneke van dit stuk grond (ruim 2600 m2) een paradijsje gemaakt. In 2009 waren beide vijvers klaar, waar het wemelt van de kikkers, libellen, salamanders, enz. De tuin heeft veel hoekjes, borders, bloeiende struiken, een bosje, een pluktuin en zitplekjes. In deze zeer diervriendelijke tuin, waar volop schuil- en broedgelegenheid is, zijn van lieverlee steeds meer vogels, vlinders, en dergelijke gekomen.

Familie Peeters, Hoofdstraat 31 – 33, Leuvenheim
Deze landelijk gelegen tuin van 1500 m2 is lang en smal. Achterin ligt een boomgaard met achttien hoogstamfruitbomen, waaronder geiten grazen en kippen scharrelen. Rondom het huis liggen gevarieerde borders met zitjes op meerdere plekken. Het besloten erf met leilindes achter het huis wordt zomers opgefleurd met veel potten en bloeiende planten. Tussen de boomgaard en siertuin ligt gescheiden door beukenhagen een moestuin.

Reacties