Kaf wordt van het koren gescheiden bij menwedstrijden in Beekbergen

Bij de internationale menwedstrijden in Beekbergen heeft IJsbrand Chardon zaterdag na de marathon zijn voorsprong op Koos de Ronde vergoot. Hiermee lijkt de routinier regelrecht af te gaan op zijn 26e titel als Nederlands kampioen vierspannen. Hij staat ruim negen punten voor op De Ronde. Dit betekent dat hij er zondag met de vaardigheid drieballen af mag rijden.

Chardon, die na de eerste hindernis van de marathon al vijf seconden sneller was dan De Ronde, kon zich daarna volledig gaan richten op de internationale strijd. “Ik wil graag Nederlands Kampioen worden, maar wil ook de internationale wedstrijd winnen.”

Het lukte Chardon echter net niet om voor te blijven op de tijd van Boyd Exell, die nu aan de leiding gaat in het internationale klassement. Chardon staat nu op één punt achterstand van Boyd Exell. Chardon: “In principe is dit niets, maar ik had liever één punt voorgestaan. Mijn doel morgen is om nul te rijden en Boyd Exell onder druk te zetten.”
Bij de enkelspan pony’s excelleerde de Hongaar Martin Hölle. Na de dressuur en de marathon staat hij 15.7 strafpunten voor op zijn Amerikaanse concurrente Tracey Morgan, Tamara Pijl met haar twee pony’s en Yvonne de Ruyter. De Brit Roger Campbell reed vorige week sterk op de landenwedstrijd in Minden en start in Beekbergen met zijn tweede span. Campbell won de marathon en heeft de leiding overgenomen van Rodinde Rutjens. Henny Tadema staat op de derde plaats.

In het klassement van de Para Equestrian menners nam Ingmar Veneman de leiding over met haar marathonoverwinning. De uit 2e Exloërmond afkomstige menster staat ruim zes strafpunten voor op Francisca den Elzen en Dinja Steenkamp.

Bij de Perspectieven trok Melanie van de Bunt aan het langste eind in de marathon. Stefan van der Meijden werd tweede, voor Milou Huisman en Anniek Schuiling. De dressuurwinnares kreeg extra strafpunten toen ze de finishlijn van de marathon niet correct overschreed.

Na een sterke dressuurproef deed tweespanrijder Marco Freund ook in de marathon van zich spreken. Met snelle tijden op de hindernissen eiste hij de overwinning voor zich op en gaat hij aan kop in het tussenklassement. Hierin wordt hij gevolgd door zijn landgenoot Sandro Koalick en de Ier Barry Capstick. Carlo Vermeulen zette met de vijfde plaats het beste Nederlandse resultaat neer, op de voet gevolgd door Tristan Verheijen. Verheijen staat na twee onderdelen op de zesde plaats. Dressuurwinnaar Claudio Fumagalli zakte naar de twaalfde positie.

Bron: www.caibeekbergen.nl

Reacties