Tactus gaat naar school

Foto: pixabay

APELDOORN – Onder het motto ’18-? Geen alcohol erin!’ organiseert Tactus Verslavingszorg de [email protected]. Op vier scholen in Apeldoorn en omgeving worden jongeren de komende tijd bijgepraat over de risico’s van alcohol. Het eerste bezoek is bij het Veluws College Mheenpark op dinsdag 15 maart.

Veel jongeren blijken zich weinig bewust te zijn van de risico’s van het drinken van alcohol. “Hierdoor drinken jongeren soms al op jonge leeftijd alcohol. En dat betekent een verhoogde kans op verslaving, mogelijke hersenschade en meer kans op onveilige seks, agressie en verkeersongelukken. Wij willen ze bewust maken van deze risico’s”, licht Sonja Basemans van Tactus toe.

De medewerkers van Tactus Verslavingszorg benaderen de leerlingen met vragen en weetjes over alcohol. Daarnaast kunnen jongeren deelnemen aan een kennisquiz waarmee een mooie prijs is te winnen.

[email protected]

Het veel en vaak drinken van alcohol op jonge leeftijd brengt vele gezondheidsrisico’s met zich mee. Veel scholen willen jongeren behoeden voor deze risico’s door alcoholgebruik op jonge leeftijd te ontmoedigen. De [email protected] is een laagdrempelige campagne die bijdraagt aan de kennis van jongeren over het waarom van de norm ’18-? Geen alcohol erin!. De campagne kan hiermee tevens het uitgangspunt vormen voor het inzetten van andere activiteiten op het gebied van alcoholmatiging. Tactus organiseert de campagne voor de 11e keer.

Waar en wanneer

De [email protected] bezoekt de komende tijd vier scholen: op dinsdag 15 maart zijn ze te gast bij het Veluws College Mheenpark, op dinsdag 22 maart is Sprengeloo aan de beurt, op donderdag 7 april wordt de Beets in Hoenderloo bezocht en op dinsdag 19 april tot slot kunnen leerlingen van Veluws College Cortenbosch de campagne bezoeken.

Reacties

Cookieinstellingen