Whatsapp in Klarenbeek

Foto: pixabay

De wijkagenten van Klarenbeek en Voorst en de adviseur Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Apeldoorn hebben afgelopen week gezamenlijk een informatie avond georganiseerd over de buurtwhatsapp. Ook in Klarenbeek zijn er al groepen actief maar er zijn nog blinde plekken. Door Whatsapp in een buurt kan er vroegtijdig gehandeld worden in verdachte situaties en mogelijk erger worden voorkomen.

De buurtwhatsapp

In Apeldoorn worden steeds meer groepen aangemaakt. Een groep kent één beheerder en de overige deelnemers. De dorpsagent leest wel mee, maar is om praktische redenen geen lid van de groep. Beheerders van bestaande groepen zitten zelf weer in een regiegroep zodat de ene groep de andere groep kan waarschuwen als een verdachte een buurtwhatsapp-groep verlaat en de volgende betreedt. Als het nodig is kan het hele dorp of de hele wijk binnen enkele minuten gealarmeerd zijn!

Voor meer informatie over de volgende onderwerpen:

  • Zelf een buurtwhatsapp-groep aanmaken
  • Voorbeeldbrief om groep op te starten
  • Opname van bestaande whatsapp-groep in regiegroep
  • Meer informatie algemeen

kunt u contact opnemen met:

[email protected] of met:

Roy Zweverink   06-30723385

Ingrid Wolters    06-12992662

Burgernet

Tijdens de voorlichtingsavond zijn ook Burgernet en Burgermail ter sprake gekomen. Dit is een manier waarop de politie u kan bereiken voor uw hulp of informatie in geval van bijvoorbeeld vermissing, beroving, doorrijden na een ongeluk of een overval. Haast is dan geboden en omdat u zich hiervoor moet aanmelden of al heeft aangemeld kan men u snel bereiken. Heeft u zich niet aangemeld voor de dienst wordt u ook niet benaderd. Contact opnemen vanwege een melding kan als u bent benaderd, via een speciaal telefoonnummer die u in uw contacten plaatst, en bent u niet via sms of mail benaderd, moet u bellen met de meldkamer 0900-8844

Met al deze maatregelen, Buurtwhatsapp en (Burgernet, sms’en en mailen) wordt ook uw buurt of dorp veiliger en bovendien de meldkamer niet onnodig belast. U heeft niet langer een passieve rol maar u kunt op een actieve manier een waardevolle bijdrage leveren aan een veiligere omgeving. Aanmelden voor Burgernet kan hier.

info Klarenbeeksbelang

Reacties

Cookieinstellingen