Bijeenkomst over sport en alcohol met kinderarts en oprichter alcoholpoli’s Nico van der Lely

Foto: Screenpunk

Op maandag 18 april 2016 is de bekende kinderarts Nico van der Lely in de kantine van voetbalvereniging a.v.v. Columbia om over de gevolgen van alcohol voor het puberbrein te praten. Bestuurders, trainers, barvrijwilligers, sporters en sportouders zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Leeftijdsgrens

Het blijkt voor jongeren onder de 18 nog vaak bijzonder makkelijk om aan alcohol te komen in sportkantines. Zij kunnen vaak ‘gewoon’ een biertje of wijntje bestellen, zonder dat barvrijwilligers zich bewust zijn van de leeftijd. De bekende kinderarts Nico van der Lely toert de komende tijd door het land om sportclubs bewust te maken van de gevolgen van alcohol voor het puberbrein.

Grote gevolgen alcoholmisbruik

Dr. Nico van der Lely, kinderarts en oprichter van de Alcoholpoli’s, is een expert op het gebied van alcoholmisbruik onder jongeren. Van der Lely: ‘Dagelijks zie ik in mijn praktijk de gevolgen van overmatig alcoholgebruik door jongeren. Tieners met beschadigde hersenen, veranderend gedrag maar ook afnemende intellectuele vaardigheden. Het komt niet zelden voor dat iemand een schoolniveau zakt. Alleen maar omdat hij of zij op te jonge leeftijd en vaak ook te veel heeft gedronken.’

Tips voor sportverenigingen

Tijdens de bijeenkomst krijgen sportverenigingen tips om de leeftijdsgrens te handhaven. Er worden filmpjes getoond, waarin acteurs situaties aan de bar naspelen en er zijn materialen beschikbaar om in de kantine aandacht te geven aan het thema.

De bijeenkomst is gratis maar aanmelding is verplicht. Ga hiervoor naar www.vrijwilligersacademieveluwe.nl.

Datum 18 april 2016, inloop vanaf 19.15 uur, locatie a.v.v. Columbia aan de Winkewijertlaan 80 in Apeldoorn. Heeft u vragen, dan kunt u mailen naar [email protected]

 

Reacties

Cookieinstellingen