Kids College Apeldoorn kinderen leren alles over journalistiek.

Vanmiddag kunt u een kijkje nemen achter de schermen bij Kids College Apeldoorn. Tijdens de open dag laten de kinderen u zien wat zij zoal doen en opsteken tijdens de college’s.

Op dit moment wordt een cyclus lessen verzorgd waarbij één van de groepen alle ins en outs van de journalistiek leert kennen. Afgelopen zondag vond er een hoorcollege plaats door RTV Apeldoorn. Stapsgewijs werd de kinderen duidelijk wat media inhoudt en wat er nodig is om die inhoud er in te krijgen en door te geven.  Maar niet alleen de inhoud van een artikel, radio- of tv programma kwam op tafel. Je moet ook nadenken over hoe je bijvoorbeeld camera’s neerzet! Gebruik je er 1 of meer, waar zet je ze neer, wat wil je er precies mee opnemen! Hoe moet het met het geluid, hoe laat je geluid gelijk lopen met het beeld?

De kinderen bleken eigenlijk al heel erg veel te weten!  Maar alleen luisteren is niet de bedoeling van een Kids College, je moet ook met het onderwerp aan de slag. Aan de hand van de nieuw vergaarde informatie en de informatie van het college daarvoor konden er interviews worden voorbereid. De kinderen bogen zich daar in groepjes over. Voor de interviews waren mensen uitgenodigd. De onderwerpen die waren uitgezocht zijn: rappen (Rapper Djablo), SwimforCancer, internetjournalistiek, avonturiers (Wilco van Rooijen), het leven van een militair (Jelle Reitsma, ook de voorzitter van het KCA)

Het team van RTV Apeldoorn had cameramensen meegenomen en er werd een heuse set opgebouwd terwijl de kinderen zich over hun vragen bogen. Journalisten kwamen langs de groepjes kinderen en gaven tips. Lotte had al ervaring. Zij had haar juf geïnterviewd voor een spreekbeurt over Hollywood. Juf was daar heen geweest op huwelijksreis. Voor haar spreekbeurt kreeg zij toen een 9! Alle 5 interviews zijn opgenomen! Ze gaan ook nog uitgezonden worden en terecht, de kinderen hebben mooie interviews neergezet!

Straks is er bij Kids College Apeldoorn open dag, de kinderen laten u graag zien wat ze leren en doen op zo’n middag. Over de open dag kunt u hier meer lezen.

 

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen