Klimwand en primitief koken tijdens Open Dag Scouts

Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell (SWIII/LBP) houdt op zaterdag 2 april van 9:30 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 16:30 uur een Open Dag op zijn terrein aan de Jachtlaan 4-6 in Apeldoorn. Kinderen vanaf 5 jaar en hun ouders/verzorgers zijn die dag van harte welkom om kennis te maken met scouting.

Open Dag de activiteiten

Tijdens de Open Dag is er van alles te doen in het stuk bos aan de Jachtlaan. “Je kan tijdens de open dag bij alle leeftijdsgroepen een kijkje nemen,” vertelt José Garcia Lucena, die zelf leiding geeft bij de Ekerstroep, een speleenheid van jongens scouts in de leeftijd van 11 tot 15 jaar. Ook is er een echte klimwand en is er een mogelijkheid om krat te stapelen, waarbij je zelf op een zo hoog mogelijke toren moet blijven staan. Verder wordt er primitief buiten gekookt waarbij je leert hoe je het beste vuur kan maken.

Vrijwilligers

Bij de scoutinggroep zijn ze ook op zoek naar vrijwilligers. “Zonder genoeg begeleiding is het niet mogelijk om de kinderen een leuk en veilig programma aan te bieden”, zegt José, die zelf als leiding is begonnen door tijdens een open dag een kijkje te komen nemen. “Mijn vriendin zat op scouting en ik was wel eens benieuwd wat ze daar nou allemaal deden. Ik zit er nu zelf al bijna 7 jaar bij en heb er veel vrienden en kennissen aan over gehouden.”De gezelligheid en saamhorigheid tussen de vrijwilligers op de zaterdag noemt José als een grote stimulans. “Maar het is vooral het plezier en de waardering van de kinderen waar je enthousiast van wordt. Je leert ze dingen waar ze hun hele leven wat aan hebben”.

Over Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell

Scoutinggroep Stadhouder Willem III/Lady Baden-Powell is lid van Scouting Nederland en daarmee onderdeel van de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land. Scouting zorgt voor leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen