Bos en Houtdag op de Hoge Veluwe

Foto: Hoge Veluwe

Wie zin heeft in sportieve uitdagingen heeft het voor het uitzoeken op de Veluwe! Deze uitdaging is niet alledaags: op zondag 22 mei is het Bos en Houtdag op de Hoge Veluwe en wordt een stevig beroep gedaan op spierballen en talent!

Bos en Houtdag

Tijdens deze dag staat alles in het teken van – u raadt het al – bos en hout. Bezoekers leren meer over het bosbeheer en het gebruik van het hout van het bekende nationale park, maar ze gaan ook zelf aan de slag. Een greep uit het programma: woodcarven, monkey climbing (boomklimmen met hulpmiddelen), houtsnijden, meubels restaureren, boomstamzagen en boomstamwerpen. Bij de laatste twee onderdelen gaan de deelnemers de strijd aan Erben Wennemars. De bekende oud-schaatser en fervent houthakker gaat de strijd aan met wie het maar durft!

Natuurquiz, workshop, optredens en veiling

Bezoekers worden overigens niet alleen fysiek uitgedaagd, want er is ook een natuurquiz en een workshop over bosbeheer. Het evenemententerrein, een open plek midden in het bos, wordt aangekleed met diverse kramen en er zijn de hele dag door muziekoptredens van The Oldtime String Band. Aan het einde van de dag is er een veiling van de beelden die zijn gemaakt door de woodcarvers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen